Actualitate, Featured

Dăncilă nu mai contenește cu precizările despre vorbitorii de limbi străine, ea avand dificultăți și cu româna

Viorica Dăncilă a revenit cu precizări despre vorbitorii de limbi străine, spunând că reprezintă o resursă valoroasă pentru țară. Premierul demis a precizat că nu este însă de acord cu politicienii care își critică propria țară în una din limbile de circulație internațională, potrivit Mediafax.

Rugată vineri, în județul Timiș, să lămurească ce părere are despre vorbitorii de limbi străine, Dăncilă a spus: „Apreciez toți vorbitorii de limbi străine, fie că vorbim de engleză, franceză sau germană. Sunt o resursă valoroasă pentru țara noastră. Nu suntem de acord cu politicienii care în una din limbile de circulație internațională își critică propria țară”.

Anterior, întrebată într-o conferință de presă la Timișoara de ce nu se descurcă în limba engleză, Dăncilă a răspuns: „Legat de limba engleză, doamnă, suntem în România. Haideți să fim mândri că suntem români. De fiecare dată am încercat să ducem în derizoriu anumite lucruri. Să știți că unii poate vorbesc foarte bine limba engleză, germană, franceză și se duc la Bruxelles să spună ceea ce vrea Bruxelles-ul să audă”.

Referindu-se la cei care vorbesc bine limba engleză și spun ceea ce vrea Bruxelles-ul să audă, Dăncilă a continuat: „Nu spun, de fapt, ceea ce ar trebui să susțină pentru această țară. Eu sunt un proeuropean convins, dar de fiecare dată mi-am susținut țara și am obținut rezultate. Faptul că vorbim bine sau mai puțin bine o anumită limbă străină eu cred că este relevant relevant, dar important este ceea ce faci pentru români și cu câtă demnitate îți reprezinți țara atât în țara ta, cât și în afara granițelor”.

Întrebarea legată de limba engleză a venit imediat după ce un ziarist a întrebat-o pe Viorica Dăncilă unde va lucra dacă va pierde alegerile.