Actualitate, Featured

Dăncilă îl acuză pe președintele Klaus Iohannis de ipocrizie

Premierul Viorica Dăncilă îi răspunde, pe Facebook, președintelui Klaus Iohannis, care a criticat-o pentru propunerea de comisar european făcută și a acuzat-o că încalcă Constituția prin refuzul de a veni la consultări pe această temă.

„Culmea ipocriziei este să ne vorbească președintele Iohannis despre încălcarea Constituției. Același Klaus Iohannis care calcă în picioare legea fundamentală a țării refuzând să numească miniștrii interimari și ignorând cu bună știință chiar și decizia Curții Constituționale”, scrie, în replică, Viorica Dăncilă.

În ceea ce privește propunerea de comisar european, Dăncilă susține că l-a informat pe președinte despre această nominalizare la momentul la care a fost transmis și numele Rovanei Plumb. „Cel mai probabil, președintele a fost prins cu activitatea de campanie și a omis această informare”, adaugă Dăncilă, ironic.

Reacția premierului vine după ce președintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că prin refuzul de a veni la Cotroceni, la consultări pe tema comisarului european, premierul  încalcă flagrant Constituția, arătând lipsă de responsabilitate politică. Șeful statului a invitat-o pe Dăncilă din nou la consultări.

Premierul a declarat că va trimite către Comisia Europeană propunerile pentru funcția de comisar european, Dan Nica și Gabriela Ciot, până la sfârșitul acestei săptămâni. Premierul a precizat că nu l-a informat încă pe Klaus Iohannis, pentru că mai întâi vrea să transmită propunerile la CE.