Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintele, Frans Timmermans, s-au arătat nemulțumiți și îngrijorați de „lupta politică permanentă” din România, una care nu are ce căuta în perioada președinției Consiliului UE, informează Mediafax.

„Am fost întrebată despre situația din România. S-a arătat nemulțumirea faptului că nu există consens, că există o luptă politică permanentă și că această luptă politică nu are ce căuta în perioada președinției Consiliului UE, mai mult chiar înainte când se pregătesc toate lucrurile pentru a prelua președinția. Domnul președinte Juncker mi-a cerut ca să avem o bună înțelegere între toți cei implicați, lucru pe care i-l va cere și domnului președinte Iohannis. A spus că luptele nu au ce căuta, dacă vrem să avem o președinție de succes a României. (…) Mi s-au părut mai mult îngrijorați de faptul că nu există liniște în România și că și-ar dori foarte mult să avem un consens și să lucrăm împreună pe proiecte de țară. Cred că acest lucru a fost principalul motiv de îngrijorare”, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă, într-un interviu acordat la Bruxelles postului Antena 3.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker i-a transmis, marți, la Bruxelles, premierului Viorica Dăncilă că o încurajează să revină la „un discurs politic normal în țară”, precizând că este crucial ca România „să nu facă pași înapoi în progresele înregistrate” în contextul MCV.

Citeste si...
MAGISTRATII ICCJ: SOVA NU POATE FI SCOS DE SUB CONTROL JUDICIAR!

Premierul Viorica Dăncilă a efectuat, marți, o vizită la Bruxelles unde a avut o întrevedere și cu președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și prim-vicepreședintelui CE, Frans Timmermans.

„Președintele Jean-Claude Juncker s-a întâlnit astăzi cu prim-ministrul României, Viorica Dăncilă. La întrevedere au participat și Prim-vicepreședintele Timmermans și comisarul european Crețu. Discuțiile între președintele Juncker și doamna Dăncilă s-au axat pe pregătirile pentru preluarea președinției Consiliului UE de către România în prima parte a lui 2019, care se va întâmpla într-un moment important pentru Uniune. De asemenea, cei doi au discutat despre propunerea Comisiei Europene asupra bugetului UE, valorificarea fondurilor structurale și politica economică”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand.

„Referitor la Mecanismul de Verificare și Cooperare din România, președintele Juncker a subliniat că reprezentanții Comisiei vor continua să monitorizeze evoluțiile din țară și a insistat asupra faptului că este crucial ca România să nu facă pași înapoi în progresele care au fost înregistrate. Președintele Juncker a încurajat prim-ministrul să acționeze în sensul revenirii la un discurs politic normal în țară, mai ales în perspectiva asumării președinției Consiliului UE”, completează sursa citată.