Featured, Politic

Dăncilă, decizie de ultim moment: pleaca în America

Premierul Viorica Dăncilă a suspendat strategia PSD privind restructurarea Guvernului și votul în Parlament, anunțându-și partidul că se amână toate planurile cu două săptămâni, pentru că și-a aranjat o deplasare în America. 

Viorica Dăncilă va fi însoțită de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici și de ministrul de Externe, Ramona Mănescu. În aceeași perioadă, la New York are loc Adunarea Generală ONU, la care participă președintele Klaus Iohannis.

Premierul încearcă să își aranjeze câteva întâlniri la nivel înalt, ținând cont că la ONU vor participa șefii de stat și de guvern. Pe data de 27 septembrie, Viorica Dăncilă, împreună cu Eugen Teodorovici și Ramona Mănescu vor discuta despre „oportunitățile de business în România” ale investitorilor americani. Accesul la eveniment se face doar pe bază de invitație.

Iohannis, Dăncilă și Barna, poze de campanie din SUA

În perioada 24-26 septembrie și Klaus Iohannis se va afla la New York. Președintele participă la segmentul la nivel înalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. Iohannis va susține discursul național în cadrul sesiunii de dezbateri generale a Adunării Generale a ONU.

Și președintele USR, Dan Barna va merge în aceeași perioadă în Statele Unite ale Americii. Acesta a anunţat că va efectua în perioada 21-28 septembrie o vizită în SUA, unde va avea diverse întâlniri şi va participa la forumul Centrului pentru Analiza Politicilor Europene. CEPA Forum 2019 va avea loc pe 23 septembrie. Conform programului CEPA Forum 2019, la eveniment vor lua cuvântul mai mulţi miniştri de externe, printre care şi Peter Szijjarto, ministrul de externe al Ungariei.