Featured, Politic

Dăncilă dă vina pe Iohannis pentru problemele cu rezidențiatul medicilor

Premierul Viorica Dăncilă spune că prin refuzul de a aplica decizia CCR şi de a numi un ministru interimar la Educaţie, preşedintele Klaus Iohannis „periclitează o generaţie întreagă de tineri medici, care nu vor putea susţine la timp examenul de rezidenţiat”. Un reproș asemănător făcuse premierul și joi seara, când a spus într-o emisiune televizată că bătaia din fața Parlamentului în urma căreia a murit o persoană a escaladat, iar forțele de ordine nu au intervenit la timp pentru că nu există un ministru la Interne.

„A mai trecut o zi de încălcare a Constituţiei de către preşedintele României. Prin refuzul de a aplica decizia CCR şi a numi un ministru interimar la Educaţie, Klaus Iohannis periclitează o generaţie întreagă de tineri medici care nu vor putea susţine la timp examenul de rezidenţiat fără un ordin de ministru.

Preşedintele Iohannis ignoră nevoia pe care o are România de medici şi servicii medicale de calitate şi blochează cu bună ştiinţă accesul a mii de tineri absolvenţi la sistemul medical”, a scris Viorica Dăncilă, vineri, pe Facebook.

Premierul îşi încheie postarea întrebându-l pe preşedinte: „Domnule Klaus Iohannis, când puneţi în aplicare decizia Curţii Constituţionale?”

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat vineri că examenul de rezidenţiat de anul acesta se amână pentru data de 8 decembrie. Examenul ar fi trebuit să aibă loc pe 17 noiembrie.