Featured, Politic

Dăncilă, chemată in biroul lui Dragnea inainte de a se vota bugetul

Viorica Dăncilă a ajuns, vineri, la Parlament, premierul intrând, la ora transmiterii acestei știri în biroul președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea. Șeful Executivului va participa la plenul reunit în care va fi dat votul final la proiectul de buget pentru 2019, informează Mediaafx.

De la ora 14.00, șeful Executivului va avea ședință de Guvern la Palatul Victoria.

Înaintea plenului reunit a avut loc o ședință a Camerei Deputaților în care parlamentarii au adoptat, decizional, modificarea Legii privind plafoanele, care prevede mărirea deficitului bugetar de la 2,55% la 2,76% din PIB, pentru a putea asigura sursa de finanțare a măsurii de majorare a alocației copiilor de la 84 lei la la 150 lei, amendament adoptat în plenul reunit de joi. Măsura va fi aplicată începând cu 1 martie.

„După ce legea bugetului de stat va intra în vigoare, Guvernul trebuie să emită OUG pentru a modifica Legea alocațiilor de stat pentru a se putea mării într-adevăr alocațiile pentru copii”, a anunțat, joi, Liviu Dragnea, de la tribuna plenului reunit al celor două Camere.

Printre alte amendamente adoptate, joi de majoritatea PSD-ALDE, se numără cele care prevăd reducerea bugetelor SRI, SIE, SPP, banii fiind alocați Ministerul Sănătății pentru programul Vitamina D și pentru suplimentarea subvenției de echilibrare către Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.