Featured, Politic

Dăncilă a pus și ea, repede, de o conferință, de teama să nu-i ia fața Iohannis

Pentru că Iohannis evită o confruntare directă cu Dăncilă, aceasta i-a făcut propunerea de a se întâlni față în față, în direct la Televiziunea Română, duminică.

Dăncilă, a declarat miercuri, legat de faptul ca nu stie limbi straine, ca „vorbesc limba engleza si inteleg, dar nu foarte bine” si ca evita sa vorbeasca in engleza „de teama sa nu fac o greseala”.

”Am vazut ca a aparut in spatiul public…aproape toti presedintii de stat vorbesc in limba lor, sunt anumite lucruri care nu pot fi interpretate. Am tot respectul pentru cei care vorbesc engleza, francea, germana. Dar multi au vorbit in enegleaza impotriva Romaniei, am sa va dau exemplu discursurile din Parlamentul European, cand a fost depusa rezolutia in limba engleza. (…) intr-o luna de zile o sa ies in primul discurs in limba engleza sa lamurim si lucrul acesta”, a mai zis Dancila.
Candidatul PSD la alegerile prezidentiale, Viorica Dancila, i-a adresat miercuri la sediul central al partidului, presedintelui Klaus Iohannis, zece intrebari la care se asteapta sa raspunda intr-o dezbatere unu la unu la televiziunea publica TVR:

promis în campania electorală din 2014 că veți renunța la imunitatea oferită de funcția prezidențială. De ce i-ați mințit pe români?
Cum v-ați făcut dumneavoastră datoria de președinte pentru care v-au ales și v-au plătit cetățenii, dacă în timpul mandatului ați stat mai mult în vacanță decât la muncă? Uitați o altă „glumă” pe care ați făcut-o astăzi, și anume că ați avut doar 3 concedii în 5 ani. La asta chiar am râs. Oare mâine ce o să ne mai spuneți, că stați în chirie?
Ca președinte care a călcat în picioare Constituția și a sfidat apoi deciziile Curții Constituționale, credeți că meritați voturile românilor pentru un al doilea mandat, la care vă dă dreptul tocmai Constituția României?
Ați făcut promisiuni mari pentru țară, domnule Iohannis, de exemplu intrarea României în Schengen sau ridicarea vizelor pentru Statele Unite ale Americii, dar nu ați reușit să vă întoarceți în țară decât cu o șapcă și trei poze. E normal, domnule președinte, să nu vă respectați în 5 ani de zile angajamentele și să veniți acum să cereți cu seninătate un al doilea mandat?
Ne vorbiți de România normală. Credeți că e normal să vorbiți cu nonșalanță despre justiție și integritate în timp ce dumneavoastră aveți o problemă de corupție cât casa? Sau mai exact, cât șase sau cinci case, pentru că ne-ați spus astăzi că a șasea “a fost eliminată”. Păi domnule Iohannis, dacă nu aveți probleme cu casele, cum a fost eliminată cea de-a șasea?
Tot despre România normală: În primele zile de la instalare, Guvernul PNL (guvernul dumneavoastră) a anunțat că vrea să renunțe la subvenții, că nu poate plăti salarii, că vrea să introducă noi taxe și că ar vrea ca bugetarii să muncească până la miezul nopții, asta dacă nu sunt concediați. Domnule Iohannis, acesta este Guvernul normal pe care vi-l doriți pentru România în următoarea perioadă?
De ce ați luat în derâdere Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor propus de PSD, un act care oferea oamenilor o minimă asigurare împotriva tăierilor de pensii și salarii promovate în urmă cu câțiva ani de aliații dumneavoastră din PNL?
Domnule Iohannis, poate ne spuneți până la urmă adevăratul motiv al refuzului de până acum de a participa la o dezbatere cu mine, ca să lămuriți dumneavoastră personal dilema despre care vorbeam. Este teama de o confruntare brutală cu eșecul dumneavoastră ca președinte sau este disprețul față de români? (Vă reamintesc în acest context că există peste 9 milioane de motive pentru a participa la o dezbatere, pentru că sunt peste 9 milioane de români care au votat în turul 1).
Ca să extindem problema dezbaterilor, a dialogului și a prezenței dumneavoastră publice: De ce nu ați acordat nici măcar un interviu în această campanie și nu ați participat în cei 5 ani la vreo emisiune televizată sau vreun interviu? Credeți că nu aveți de dat niciun răspuns la întrebările românilor? Nicio vorbă despre ce ați făcut sau n-ați făcut în acest mandat? Veniți și ne spuneți astăzi că este – citez – “o idee interesantă”. E jenant, domnule președinte ca acum să vă vină ideea.
Și o ultimă întrebare, care să vă ajute să faceți un bilanț fulger al celor 5 ani de mandat: Domnule Iohannis, chiar nu vă îngrijorează absența dumneavoastră din costumul de președinte pe care-l purtați? Nici rușine nu vă provoacă?
Îi rog pe români să îmi transmită și alte întrebări pe care să i le adresez domnului Iohannis în numele lor la confruntarea de duminică, pe care sper să o accepte. Ar fi inacceptabil să își bată joc până la capăt de o țară întreagă.

„Domnule președinte, iată subiectele de duminică:

Cele mai importante declarații ale Viroicăi Dăncilă

După guvernul său și țara sa, el așteaptă, eventual, o dezbatere la sediul PNL. El are ocazia s-o facă în duminica asta. Am primit oferta de la TVR, e normal să fie văzută de toate lumea, și să fie preluată de alte televiziuni. Știm că duminică nu are prevăzute evenimente. Îl invit la TVR, duminică să ne prezentăm programele. Îi voi da de pe acum subiectele de dezbatere să aiba răspunsuri, decât celebrul ”ghinion”. Pentru cei care nu au nicio casă, acest ghinion este jignitor la adresa românilor. N-a râs nimeni, dar ați râs în fața românilor cinci ani.

Pe mine nu trebuie să mă aprecieze Iohannis, am văzut cât mă apreciază! De fiecare dată a boicotat guvernarea. Vorbește despre o guvernare dezastru! Dacă să aduci economia României pe locul doi în Europa înseamnă desatru, atunci e prost informat!

Nu ne-a lăudat cu președinția UE, dar ne-au lăudat toți! Evident, acum se laudă și cu diaspora.

N-am ceasul, e cadou de la soțul, nu valorează mai mult de 5.000, motiv pentru care nu l-am trecut în declarația de avere. O să îl aduc să îl vedeți.

Să vă uitați bine la mine că nu am cască în ureche.

Iohannis a făcut două greșeli: a legat MCV de Schengen. Noi indplinim criteriile de a intra, dar au exista trei state care s-au opus. În Consiliul European e președintele, nu premierul. El trebuia să discute cu președinții. Anul acesta, la Summitul de la ?Sibiu, Iohannis spunea că România va intra în Schengen. Nu s-a intamplat așa ceva!

Eu n-am nevoie de imunitate, nici ca premier, nici ca președinte nu voi avea.

MCV nu se referă strict la guvern, iar dacă vă uitați, acesta spune că premierul a avut un comportament adecvat. A lua decizii referitoare la anumite puncte din MCV, asta ânseamnă că intervenim în justiție.

Candidații la prezidențiale din turul doi fac un fel de dezbatere… de la distanță. Dacă Klaus Iohannis face o conferință de presă chiar în aceste momente, Viorica Dăncilă contraatacată începând cu ora 20.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a susţinut o declaraţie de presă pe 13 noiembrie 2019,  la sediul central al PSD din Șos. Kiseleff, nr. 10.