Preşedintele PSD şi premierul României, Viorica Dăncilă a convocat o şedinţă informală a Comitetului Executiv Naţional, la Vila Lac, miercuri la ora 18:00. Liderii din teritoriu sunt aşteptaţi mai mult pentru a socializa, „pentru a ne înţelege şi noi mai bine”, după cum susţin surse din PSD.

Deşi este o şedinţă informală, în care nu se vor lua decizii, liderii partidului aşteaptă ca Viorica Dăncilă să le prezinte varianta finală a celor care sunt incluşi de partid în cercetările sociologice comandate de PSD pentru candidatul la prezidenţiale. Şi-au anunţat intenţia de a candidat Eugen Teodorovici, Liviu Pleşoianu şi Şerban Nicolae. În partid s-a discutat şi varianta candidatului comun PSD-ALDE, în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu, însă reacţiile sunt împărţite.

De asemenea, în partid trebuie să înceapă discuţia despre remanierea guvernamentală. Surse din PSD spun că premierul şi-ar dori o primă remanierea în săptămânile următoare, iar mai apoi, în funcţie de discuţiile din partid şi de voturile pe care se bazează coaliţia la finalul verii, să fie luată decizia unei eventuale restructurări care să treacă prin Parlament. Primul nume pe lista remaniabililor este cel al ministrului de Interne, Carmen Dan.

Preşedintele executiv PSD, Eugen Teodorovici a cerut o remaniere rapidă a guvernului, urmată de o restructurare în care să fie desfiinţate cel puţin 5 ministere. „Poate o remaniere ar fi, să spunem, indicată mai repede și o restructurare. Cred că ar fi bună remaniere cât mai rapidă și o restructurare a Guvernului, desigur atunci când Parlamentul se va întoarce din vacanță sau dacă nu, va fi convocat poate mai repede, pe final de august ar fi cel mai bine. De ce faci o remaniere? Să aduci un ministru mai performant decât cel care este astăzi în poziție. Atunci o faci cât mai repede, nu aștepți încă o lună, două”, a declarat Eugen Teodorovici, marți seară, la Antena 3.

După CEx-ul de miercuri, premierul, împreună cu noua echipă aleasă la Congres vor participa la finalul săptămânii la mai multe CEx-uri regionale. Este vorba de şedinţa organizaţiilor judeţene din Brăila, Galaţi şi Tulcea, şedinţe la care va merge vineri Viorica Dăncilă. Este începutul unui turneu în organizaţiile judeţene pentru întărirea partidului în vederea campaniei pentru alegerile prezidenţiale.

Tabăra adversă celei învingătoare la Congresul de sâmbătă nu privește cu încântare acest marș triumfal al Vioricăi Dăncilă prin filiale și la reuniunile atât de dese ale conducerii. Unul dintre foștii lideri ai partidului, membru de seamă al echipei Dragnea, a catalogat CEX-ul scurt: ”O frecție”.