Actualitate, Featured

Dăncilă a început să plângă și a ieșit din sedință după ce Manda a facut-o ‘proasta’

Viorica Dăncilă a început să plângă, în ședința CEx al PSD de marți, după ce Claudiu Manda, soțul Liei Olguța Vasilescu, a jignit-o, numind-o “proastă”. La final, însă, Dăncilă a negat informațiile care au “răsuflat” în presă, însă a recunoscut că au existat “discuții”.

Şedinţă cu lacrimi și scântei la PSD. Viorica Dăncilă i-a chemat pe liderii partidului să dea socoteală pentru scorul obţinut de fiecare organizaţie, dar se pare că situația s-a întors împotriva ei.

Potrivit unor surse social-democrate citate de Realitatea Plus, Dăncilă ar fi plâns din cauza declarațiilor jignitoare ale lui Claudiu Manda și s-a oferit să se retragă din cursa pentru prezidențiale. Aceasta s-a ridicat de două ori de pe scaun pentru a părăsi sala.

Prima dată, doar s-a ridicat în picioare, plângând, și a vrut să iasă, moment în care colegii au încercat să o oprească. Ulterior, discuțiile au devenit tot mai aprinse, nu a reușit să-și mai stăpânească nervii și a plecat. A mers în biroul său pentru a discuta, în privat, cu Claudiu Manda. Dăncilă i-a reproșat acestuia că, într-o întâlnire de campanie, le-a spus colegilor că nu au cum să câștige alegerile cu “o proastă”. După minute bune, cei doi au revenit în sala de ședințe și CEx-ul s-a reluat, în aplauzele membrilor PSD.

După acest episod, însă, soția lui Claudiu Manda și șefa de campanie a Vioricăi Dăncilă, Olguța Vasilescu, a anunțat că demisionează. Ulterior, a revenit asupra deciziei și a anunțat că rămâne în funcție.

Ședința s-a încheiat în jurul orei 19:30. La final, Dăncilă, Manda și Vasilescu au negat existența tensiunilor care au “răsuflat” în presă. Dăncilă, însă, a recunoscut că au fost “discuții”.

“Îl vedeti pe Claudiu Manda lângă mine. Nu știu cine a dat aceste informații, plâng foarte greu, poate am avut lacrimi când am intrat în turul 2, dar au fost lacrimi de bucurie. De altfel, Manda e langa mine”, a spus Viorica Dăncilă, la finalul CEx-ului.

“Ce am citit foarte pe scurt sunt exagerari. La Dolj, văd a ieșit pe locul 1, în turul 1, la fel va ieși si în turul 2. Restul e cancan”, a intervenit Manda.

Și Lia Olguța Vasilescu a avut o poziție: “Sunt în continuare șefa de campanie electorală a Vioricăi Dăncilă. Mă simt mândră ca a avut încredere în mine. Am avut un obiectiv de etapă, intrarea în tur 2, avem ca obiectiv pentru etapa următoare câștigarea alegerilor.”

“Bineînțeles că au fost discuții, Manda m-a și alergat pe coridor să mă întorc la CEx. Am țipat, mi-am urecheat colegii. Nu, au fost discuții pentru că fiecare și-a spus punctul de vedere. Am ieșit din sedință pentru că cineva m-a sunat pentru că mi-a spus că Iohannis refuză să vină la confruntare, eu credeam ca acceptă. Știu că anumite lucruri ați vrea să fie conform spuselor dvs., dar am lângă mine oameni serioși, nu putem spune ce vor să audă o televiziune sau alta, noi spunem despre ceea ce s-a întâmplat în CEx. Eu cred că Manda a dovedit că e bărbat prin felul în care a gestionat alegerile de la Dolj. Cred că altul nu dă dovadă de bărbăție, Iohannis, prin faptul că nu vrea să vină la o dezbatere cu o femeie”, a mai spus Dăncilă.

În continuare, Dăncilă a lansat un nou atac la adresa președintelui în exercițiu. “Ia faceți o sinteză a discursului lui Klaus Iohannis să vedeți de câte ori m-a jignit și pe mine, și pe PSD. Președintele României e președintele tuturor românilor, președintele nu are dreptul să jignească o femeie indiferent de statutul pe care ea îl are în societate. Acest lucru trebuie sancționat și cred că femeile din România trebuie să sancționeze acest lucru”, a declarat Dăncilă.

“Sunt o femeie puternică și vreau să le spun tuturor că, indiferent de informațiile care apar în spațiul public, am intrat în turul 2 și voi câștiga alegerile. Sunt un om puternic și asta e important. Discuțiile pe care le avem în partid de multe ori sunt contradictorii”, a mai spus Dăncilă.