După ce în ședința CEx de marți liderii PSD nu au apucat să discute despre strategia partidului înainte de al doilea tur al prezidențialelor din cauza discuțiilor tenisonate dintre Viorica Dăncilă și Claudiu Manda, președintele PSD i-a convocat pe baroni într-o videoconferință programată miercuri, la ora 17:00.

Viorica Dăncilă și liderii filialelor județene trebuie să stabilească strategia partidului pentru campania electorală înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Deși subiectul era pe ordinea de zi a ședinței CEx de marți, discuția nu a mai avut loc din cauza conflictului dintre Dăncilă, Manda și Olguța Vasilescu.

Surse apropiate echipei de campanie a Vioricăi Dăncilă susțin că în următoarele zile, până la turul al doilea al prezidențialelor, Dăncilă va ieși mai mult în interviuri televizate și, de asemenea, candidatului Partidului Social Democorat i se pregătește o vizită în diaspora, posibil în Italia.

Aceleași surse susțin că în interiorul echipei de campanie planează incertitudinea că toți liderii Partidul Social Democrat trag pentru candidatul lor. „Sunt județe unde am obținut rezultate bune dar campania lasă de dorit. Nu au tras nici lideri nici primari”.

„Unii au fost plecați în vacanță în această campanie”, le-ar fi reproșat și Viorica Dăncilă liderilor Partidul Social Democrat.

Din acest motiv, președintele PSD a pus presiune pe liderii partidului care sunt obligați să obțină 50%+1 în fiecare județ. Acest obiectiv însă îi nemulțumește pe unii șefi de organizații care, în mod tradițional, susțin că nu au un bazin electoral suficient pentru a strânge atât de multe voturi.