Dana Budeanu
Featured, Ultima Ora

Dana Budeanu o apără pe doctorița Flavia Groșan: Spitalele au devenit imaginea morții

Dana Budeanu a declarat că o susține pe doctorița Flavia Groșan, medicul care a anunțat că a vindecat pacienții bolnavi de COVID-19 cu o schemă de tratament diferită. Creatoarea de modă susține să spitalele din România sunt imaginea morții, motiv pentru care se teme să se interneze într-o unitate medicală din țară.

Dana Budeanu, de partea controversatei doctoriţe Flavia Groşan. Creatoarea de modă a atacat dur sistemul medical din România, într-o emisiune la o televiziune.

Dana Budeanu, de partea controversatei doctoriţe Flavia Groşan

Creatoarea de modă a sărit în ajutorul doctoriţei Flavia Groşan. „Oferă o alternativă la această psihoză. Această psihoză face enorm de multe victime. Este firesc ca oamenii să nu mai aibă încredere să meargă la spital. Cine ar avea, când pe absolut toate posturile TV toți acești specialiști ne explică că pur și simplu trăim apocalipsa. Eu dacă mă îmbolnăvesc, mă duc la spital? Nu! De ce? Pentru că îmi este frică să mă duc la spital. Spitalul a devenit imaginea morgii. Nu am văzut niciun medic de la ATI, de oriunde, dintr-un spital COVID-19, care să iasă și să spună: Stați liniștiți, veniți! Avem grijă de voi! Nu, toată lumea iese și spune murim, se moare, nu mai avem niciun loc – adică nu mai avem niciun loc, nu mai veniți! Eu sunt un om normal, în acestă pandemie eu unde mă duc? Doamna doctor a ieșit, nu s-a autoinvitat, nu am auzit de ea un an, foarte grav… de ea și de mulți alții ca dânsa. Noi, oamenii, nu am auzit de ea, de ce nu am auzit de ea? De ce cei asimptomatici, cu forme ușoare, nu sunt tratați așa cum ni s-a prezentat, online. De ce nu au voie să ia și alte medicamente? Doamna nu este un vrac, este un pneumolog care tratează cu medicamente de la farmacie. Nu este nimic fantastic, nu se fac vrăji la dânsa pe online. De ce o linşăm? Eu astăzi dacă mă îmbolnăvesc, mă duc la ea pentru că îmi e frică să merg la spital”, a spus Dana Budeanu.

„Este o schemă de tratament care îmi aparține”
Medicul pneumolog Flavia Groşan a ales să trateze coronavirusul ca pe o pneumonie atipică şi a vindecat 1000 de pacienţi cu covid. A folosit un tratament ieftin şi clasic. Doctorul Groşan a dezvăluit care este greşeala majoră pe care o fac medicii în spitale. Flavia Groşan este pneumolog-bronholog şi a ales să trateze coronavirusul ca pe o pneumonie atipică. Susţine că a reuşit să salveze cu un tratament ieftin şi clasic 1000 de bolnavi.

„Obiectivul meu de la începutul pandemiei a fost ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu intubat, pe mască. Și nu a ajuns. Eu mă duc pe medicația mea clasică, ieftină, care include și Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. Este singurul antibiotic cu tropism (proprietate de a se localiza în anumite organe) viral. Sunt doar trei antibiotice în clasa macrolidelor, eritromicina, pe care toată lumea o știe, azitromicina și claritromicina. Mie nu-mi place azitromicina, pentru că este o copie mai slabă a claritromicinei. Eu am lucrat în niște studii clinice foarte interesante pe pneumonii și acolo am învățat despre tropismul viral al claritromicinei, acolo am învățat rolul antiinflamator al claritromicinei, pe care nu îl are niciun antibiotic. Și de 10 ani lucrez cu acest antibiotic în pneumonii virale și atipice. Pe mine m-a prins perfect pandemia și m-am dus ca și tratament etiologic pe claritromicină. Sigur că, pe lângă acest antibiotic, mai sunt câteva tratamente adjuvante, că ea singură nu face față. Este o schemă de tratament care îmi aparține. Ați văzut la cazul Benedek, profesorii care se omoară ei între ei? Eu mă așteptam la o schemă de tratament și am întrebat și atunci cum a ajuns profesorul în Terapie Intensivă. Acolo numai bunul Dumnezeu și un terapist ieșit din comun te mai pot salva. Ce s-a întâmplat până acolo? Pe mine asta mă interesează”, spune dr. Flavia Groșan