Featured, Social

Dan Voiculescu militeaza pentru cresterea lefurilor minerilor

Omul de afaceri Dan Voiculescu militeaza pentru cresterea lefurilor minerilor el face un apel către responsabilii guvernamentali pe care îi îndeamnă să negocieze inteligent și transparent cu sindicaliștii aflați în grevă din bazinul minier al Olteniei. El susține că la un simplu calcul economic se poate observa clar că banii dați zilnic pentru importuri din energie ar putea fi folosiți chiar și în parte pentru salariile minerilor și stingerea astfel a conflictului de muncă extrem de dăunător pentru economie țării.

Dan Voiculescu ”Referitor la situația critică din sistemul energetic – întreaga activitate a Termocentralei Rovinari este în pericol din cauza grevei minerilor, stocurile de cărbune sunt practic inexistente, importurile au atins nivelul maxim – două scurte observații:

1. În loc să “aruncăm” 15 milioane/zi pe importuri – ca urmare a grevei – ar fi mai eficient să alocăm aceste sume, măcar parțial, bugetului pentru salariile minerilor. E necesară o negociere inteligentă, rapidă și transparentă cu liderii sindicali.

2. Criza este atât de acută din cauza administrării iresponsabile a stocurilor de cărbune. Asigurarea unei rezerve strategice de combustibil trebuie să apară, în regim de urgență, pe agenda Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Un stat incapabil să-și asigure stabilitatea energetică este extrem de vulnerabil la orice alte amenințări.”, susține omul de afaceri pe blogul personal./