Din spatele gratiilor, Dan Voiculescu loveşte direct în Guvernul Ponta cu un adevăr dur. Dacă Victor Ponta prezintă doar realizări măreţe ale Guvernului, Voiculescu îi taie aripile şi afirmă că România este cea mai săracă ţară din UE.
voiculescu-1
„În Uniunea Europeană există un indicator numit PPS (power-purchasing-standard), puterea de cumparare standard. În 2014, cel mai scăzut nivel al acestui indicator a fost înregistrat în România, respectiv 345 PPS, iar cel mai ridicat în Luxembourg, respectiv 1576 PPS. Salariile minime în Europa variază între 174 euro – în Bulgaria, cel mai scazut, și 1.929 euro – în Luxembourg, cel mai ridicat. Concluzia este că poporul român are cea mai scăzută putere de cumpărare din Uniunea Europeană. Altfel spus, este cel mai sărac popor”, scrie Dan Voiculescu pe blog.
 
Omul de afaceri, care ispăşeşte o pedeapsă de 10 ani de închisoare, semnalează şi un eşec al programelor europene de susţinere a zonelor sărace, făcând trimitere la Corina Creţu, comisar european responsabil de acest domeniu. „Mă întreb dacă doamna comisar european Corina Crețu știe acest lucru și dacă știe ce se întâmplă cu fondurile de coeziune”, mai scrie Dan Voiculescu.
Citeste si...
NUME GRELE și prezențe SURPRIZĂ între magistrații care protestează în fața Curții de Apel Bucureșt