Dan Puric
Politic

Dan Puric se alintă cu candidatura la prezidențiale. N-o ia în calcul, dar oamenii i-o cer

Zilele trecute, Dan Puric a generat o adevărată dispută în spațiul public în legătură cu o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale din partea AUR, partidul condus de George Simion. Totul a pornit de la un anunț făcut în timpul unui spectacol.

Dan Puric a atras atenția, în contextul unui anunț pe care l-a făcut, zilele trecute, în timpul unui spectacol. Actorul a afirmat – ulterior susținând că era parte a rolului pe care îl interpreta – că intenționează să candideze la președinție. A făcut-o în fața spectatorilor care îl urmăreau, iar anunțul a provocat aprigi dispute în spațiul public.

Dan Puric n-ar vrea, dar i se cere

După „cutremurul” generat, actorul a dat mai multe explicații publice, spunând că nu este în intențiile sale să candideze. Deși spectacolul pare gândit, în an electoral, pentru a testa opinia publică, pe acest subiect, Dan Puric susține că scopul său a fost doar să distreze oamenii. El a vorbit despre reacțiile pe care le-a provocat, cu spectacolul său, spunând că politicienii „s-au speriat”, iar oamenii i-au cerut să candideze.

„S-au speriat (politicienii – n. red.). Intenția mea nu a fost chiar asta. A fost să aduc bucurie oamenilor într-un context de depresie generală de cădere și de confuzie, de mâl sufletesc și oamenii s-au bucurat mult. A doua zi am văzut că e foarte multă vulnerabilitate în societatea românească și vă dați seama în ce hal a ajuns puterea la noi dacă ei se tem de un puric. E situația gravă”, a declarat Dan Puric la Antena 3.

Actorul susține că nu a avut în calcul o candidatură politică. Pe de altă parte, afirmă că a fost adus în această situație și, acum, se simte responsabil față de oameni. El vorbește despre „disperarea” celor cărora le-a atras atenția cu demersurie sale. Mai mult, Dan Puric vorbește despre o societate aflată în depresie și confuzie pe care vrea să o salveze ca un erou providențial.

„Eu de 25, de 30 de ani merg prin sate, prin orașe, mă întâlnesc cu oamenii, cu România profundă, de care cei de sus habar n-au. Nici nu știu. E o Românie excepțională, dar suferindă. Au sunat din Irlanda, din America, de peste tot spunând că sunt bucuroși de posibila candidatură. Ce mă fac eu cu disperarea acestor oameni?” a adăugat Dan Puric la Antena 3.

Actorul crede că România trebuie salvată

Dan Puric a mai comentat, în interviul pe care l-a dat, că trebuie schimbată starea de spirit în România. Actorul a precizat că doar președintele nu poate salva țara, singur.

„Nivelul la noi, de responsabilitate politică este derizoriu. Nu un președinte salvează România astăzi, ci o stare de spirit. România trebuie să iasă din degradare, din cădere, să nu mai fie nici un coparticipativ la mizeria aceasta. Nu poți să stai nepăsător într-o Românie care este crucificată aproape deliberat”, a spus actorul.

El crede, la fel ca și alții care se consideră trimiși mesianici ca să salveze poporul român că problemele sunt legate de distrugerea mătcii poporului, atacurile la adresa bisericii, familiei și a conștiinței de român. Totodată, Dan Puric susține că România nu există la nivel internațional și că arta a devenit „un vector de infecție”

„Se distruge matca acestui popor. Se dă în biserică, în credința neamului. Se dă în familie. Se dă în conștiința de român. Aici sunt problemele. România nu are o voce demnă e plan internațional. Noi nu existăm. Arta a devenit un vector de infecție. Așteptăm să vedem ce se întâmplă”, a mai arătat Dan Puric.

AUR îl măsoară pe Dan Puric pentru prezidențiale

Citește și  Ţările cu cele mai mari rezerve de aur.

În contextul disputelor din ultimele zile, partidul AUR a confirmat că îl măsoară pe Dan Puric într-o evaluare internă. Reprezentanții partidului au afitrmat că nu i-au propus să candideze la alegerile prezidențiale. Însă, alături de mai multe personalități publice apropiate AUR, va fi măsurat.

„Informația cu privire la candidatura sigură a domnului Dan Puric nu este adevărată. Atât domnul Puric, cât și alți oameni apropiați de AUR vor fi testați într-o cursă internă a partidului care se va desfășura în perioada 16 februarie – 16 iunie. După acea dată veți afla candidatul AUR pentru prezidențiale, prin votul românilor care vor vota candidatul AUR”, au precizat reprezentanții partidului condus de George Simion la solicitarea Libertatea.

La începutul anului, George Simion spunea că Dan Puric ar fi un bun președinte pentru România. El îl descria pe actor drept „o valoare a neamului românesc”. Și spunea că partidul său are multe în comun cu acesta.

blank