Sport, Stiri

Dan Petrescu, invitatul surpriză la meciul Steaua – Chelsea

Mâine, pe Arena Naţională: Steaua – Chelsea

Steaua Chelsea

Dan Petrescu a jucat cinci ani la Steaua și alți cinci la Chelsea, iar acum va fi spectator de lux la întâlnirea dintre cele două echipe, din Champions League. Steaua – Chelsea se joacă, marţi, de la ora 21.45, pe Arena Naţională.

Dan Petrescu, invitatul de onoare la meci, antrenorul lui Dinamo Moscova nu se așteaptă totuși la o primire călduroasă din partea fanilor roș-albaștri. “Nu știu dacă voi face turul de onoare, rămâne de văzut. Sigur îl voi face la londra pe 17 decembrie. Aici îmi e puțin frică de cum voi fi primit de suporteri. Când am fost în Ghencea cu Unirea Urziceni am fost fluierat și asta m-a cam supărat”, a spus Dan Petrescu.

Chelsea pleacă favorită în meciul cu Steaua, spune Dan Petrescu: “Chelsea nu mai e cea de anul trecut, e mai bună. În același timp, Steaua e mai omogenă. E posibil un meci egal. Mourinho e Mourinho indiferent de ce echipă antrenează, sigur va face diferența”.

Dan Petrescu a jucat în 95 de partide pentru Steaua şi a marcat de 26 de ori. La Chelsea a bifat 152 de meciuri și a dat 17 goluri.

UEFA a delegat o brigada din Spania pentru meci, cu Carlos Velasco Carballo la centru. Acesta va fi ajutat de Roberto Alonso si Juan Yuste, iar rezerva va fi Javier Rodriguez. Asistenti suplimentari au fost desemnati Carlos Gomez si Carlos Del Cerro. Tot pentru meciul Steaua – Chelsea, delegatul UEFA va fi cehul Jaroslav Dudl, iar observator de arbitri va fi germanul Edgar Steinborn.

Carlos Velasco Carballo a mai condus-o pe Chelsea de trei ori în Champions League şi niciodată pe Steaua. De două ori, Chelsea a câștigat cu Carballo la centru, în partidele cu Spartak Moscova (2-0) și Șahtior (3-2), fiind învinsă doar în jocul din Italia, cu Napoli (1-3). (I.G.)