Dan Petrescu
Sport

Dan Petrescu, favorit să preia naționala României

FRF nu renunță la ideea de a-l aduce pe banca naționalei pe Dan Petrescu. Răzvan Burleanu a programat o întâlnire cu antrenorul de la CFR Cluj, echipă care a eșuat în UEFA Conference League.

Președintele Federației va merge la Cluj-Napoca în această săptămână, pentru a încerca să-l convingă pe „Bursuc” să vină la națională. Petrescu se află în pole-position pentru postul de selecționer.

Naționala României a rămas fără antrenor după ce Mirel Rădoi a decis să nu mai semneze prelungirea contractului, după eșecul dublei Islanda/Liechtenstein, în urma căreia „tricolorii” au ratat barajul pentru CM 22.

Dan Petrescu a refuzat de două ori naționala României

Numele lui Dan Petrescu a fost luat de fiecare dată luat în calcul, după plecarea lui Anghel Iordănescu, a lui Cristoph Daum, a lui Cosmin Contra iar acum a lui Mirel Rădoi. De data aceasta, poate că FRF va avea noroc, având în vedere faptul că CFR Cluj nu mai are vreo miză în cupele europene. După 5 etape, ardelenii sunt ultimii în grupă, cu doar 1 punct. Lider este AZ, cu 11 puncte, urmat de Randers, cu 7 puncte și Jablonec, cu 6 puncte.

Dan Petrescu a dezvăluit că are o clauză de reziliere la CFR Cluj, dar care „nu este așa mare”. De două ori a refuzat „Bursucul” naționala, până acum. O dată în perioada lui Mircea Sandu, o dată în timpul mandatului tânărului Răzvan Burleanu.