Dan Petrescu
Sport

Dan Petrescu este la un pas să plece de la CFR Cluj. Oferta uriașă pe care a primit-o „Bursucul”

Antrenorul Dan Petrescu, de numele căruia se leagă performanțele CFR Cluj din ultimii ani, ar putea părăsi echipa. Decizia este influențată de o ofertă foarte substanțială pe care tehnicianul a primit-o de la o echipă din străinătate, din Coreea de Sud. Dan Petrescu are susținerea patronului grupării de sub Gruia, Neluțu Varga, chiar dacă nu a obținut nici un titlu în acest sezon competițional.

Dan Petrescu ar putea pleca de la CFR Cluj, după un sezona competițional în care nu a obținut nici un trofeu. Chiar dacă are susținerea patronului echipei, omul de afaceri Neluțu Varga, altceva ar putea să influențeze decizia tehnicianului. El ar putea să plece ca să antreneze pe mai mulți bani în străinătate, la o echipă din Asia.

O echipă din campionatul de fotbal al Coreei de Sud, FC Seoul (de 6 ori campioană în K-League 1), i-a făcut o ofertă antrenorului român. Coreenii i-au promis lui Dan Petrescu un salariu de 1,5 milioane de dolari pe an pentru a-i obține serviciile.

Antrenorul lui CFR Cluj Napoca nu a confirmat existența ofertei, ba mai mult, s-a arătat iritat de apariția informațiilor în spațiul public.

„De unde a mai apărut și asta? Știți că mai am un an de contract cu CFR Cluj!”, a declarat Dan Petrescu, după cum relatează Fanatik.

Dan Petrescu luptă pentru locul 3 în campionat

Dan Petrescu și CFR Cluj luptă, pe acest final de sezon, ca să termine pe locul trei, ultima poziție care îi va permite să evolueze în cupele europene la fotbal. Ardelenii sunt cu două puncte în fața celor de la Universitatea Craiova, care va juca în ultima etapă pe teren propriu cu Sepsi. La rândul său, CFR Cluj va întâlni campioana Farul în meciul de duminică, 28 mai 2023.

CFR Cluj are nevoie de victorie în fața campioanei pentru a-și asigura un loc la barajul pentru Europa. La egalitate de puncte cu oltenii, CFR va termina pe locul 4 deoarece a beneficiat de o rotunjire la începutul play-off-ului.

Patronul CFR vrea să-i prelungească contractul lui Dan Petrescu

Patronul CFR Cluj, Neluțu Varga, a declarat, în alte ocazii că-l dorește pe Petrescu să antreneze, în continuare, la CFR Cluj. El a spus că i-a propus o prelungire a contractului pe încă 5 ani, până în vara lui 2029. Până acum, însă, antrenorul s-a eschivat și a amânat o discuție concretă cu patronul clubului.

O discuție ar urma să aibă loc după meciul dintre CFR Cluj și Farul Constanța, la începutul săptămânii viitoare. În prezent, contractul lui Dan Petrescu la CFR Cluj este de 300.000 de euro pe an și expiră în 30 iunie 2024.

blank