Dan Negru face noi declarații șocante, după cele legate de trofeul Ursul de Aur, decernat unui film românesc – declarații care au declanșat un adevărat scandal în lumea cinematografiei autohtone. Deși se bucură de succes pe micul ecran, bate record după record în materie de ratinguri și ține de 18 ani Revelioanele de la Antena 1, prezentatorul e pesimist în privința viitorului televiziunii. Într-un interviu acordat exclusiv ziarului Libertatea, vedeta TV mărturisește că meseria pe care o practică nu are un viitor strălucit, devenind, ușor, ușor, una defavorizată.

Prezent la o lansare de carte dedicată unuia dintre cei mai importanți producători TV, Titus Munteanu, timișoreanul Dan Negru a făcut declarații șocante, ținând cont de faptul că din munca sa a câștigat foarte mulți bani, iar participarea sa în emisiuni, în calitate de prezentator, înseamnă automat o rețetă a succesului. “Televiziunea este în metastază. Televiziunea ca job, ca business e în metastază, se prăbușește, nu mai funcționează. Nu va mai funcționa în anii care vin. Funcționează prin prisma unor drepturi de televizare pe fotbal, pe sport”, crede Negru.

“Marile companii, Amazonul, vor să dea lovitura de grație televiziunii și să cumpere drepturile de fotbal peste tot. În clipa în care televiziunea ca business o să piardă și sportul… Filmul nu-l mai are, oamenii se uită pe Netflix, au evadat de mult. Divertismentul funcționează pentru un tip de categorie de oameni, nu mai ai răbdare să te uiți la divertisment la TV, așa că e în metastază. Noi avem, încet, încet, meserii defavorizate”, a continuat el.

Dan Negru face noi declarații șocante: “În showbiz nu mai am prieteni.”

O prezență discretă – se ține departe de lumea mondenă și face naveta între București, Chișinău și Timișoara natală -, Negru spune că în meseria pe care o practică de ani buni nu și-a făcut prieteni și că acest cuvânt nu mai există în breaslă. “Lumea s-a rupt. O fi mai bine așa. Cred că e mai bine așa, până la urmă. În showbiz nu mai am prieteni. Nu prea pun preț pe… Am prieteni în altă lume. Soția mea e medic stomatolog, n-are nicio legătură cu lumea asta. Se uită la televizor așa, disperată de mine, trece prin cameră și «mamă, iarăși te uiți la toate prostiile!». Copiii mei stau departe de televizor, așa că n-am prietenii în lumea asta. Sunt un sociopat de showbiz”, declară prezentatorul TV.

Citeste si...
Ludovic Orban cere înființarea unor piețe volante unde producătorii să își vândă marfa

Chiar dacă viitorul este… negru pentru Dan Negru, vedeta mărturisește că nu are nici o apăsare legat de faptul că, într-o bună zi, s-ar putea să nu  mai apară pe micul ecran. “Am avut norocul, cu ajutorul televiziunii, să dezvolt și alte… poate mult spus… businessuri, alte venituri pe lângă televiziune. Niciunul dintre noi, cei care lucrăm în jobul ăsta, în televiziune, n-am reinvestit bani în ea. Un producător italian și unul turc, oameni total diferiți, care nu se cunoșteau, m-au întrebat asta: ți-ai reinvestit banii câștigați din televiziune în televiziune? Și mi-am dat seama că nu numai eu nu am făcut asta, dar nimeni, nici un producător de televiziune, nici o vedetă n-a făcut-o… Toți și-au investit banii în altceva. Înseamnă că nici unul dintre noi nu a avut încredere în breasla asta. E de gândit. Niciunul n-a construit mai departe televiziune, cu banii câștigați în televiziune”, a concluzionat Dan Negru.