Showbiz

Dan Negru, despre soarta tristă a artiștilor din România: „Cum a fost tratat Gil Dobrică, spre sfârșitul vieții, așa va fi tratat și Smiley, pentru că ăsta e showbizul românesc”

Dan Negru, despre soarta tristă a artiștilor din Generația de Aur. Pe 23 februarie, reputatul om de televiziune a împlinit 53 de ani, vârstă la care, unul dintre cei mai populari showmeni, Larry King, abia a devenit celebru. Din păcate, acest lucru nu este valabil și la televiziunile din România, unde discriminarea din cauza vârstei e evidentă de multe ori…

Dan Negru, despre soarta tristă a artiștilor din Generația de Aur. De-a lungul timpului, Dan Negru a făcut interviuri cu toate numele mari din showbizul intern și a fost martorul căderii în uitare a mulți artiști și oameni de televiziune. La 53 de ani, împliniți azi, Dan Negru este încă pe val, iar supranumele Regele audiențelor încă îi aparține, chiar dacă în ultimii ani nu a mai prezentat faimoasele Revelioane. Dan Negru a vorbit, printre altele, și despre discriminarea care există în televiziune în momentul de față, discriminare care a făcut ca nume importante altădată ale showbizului să dispară complet.

Dan Negru

Dan Negru, despre soarta tristă a artiștilor din România: „Cum a fost tratat Gil Dobrică, spre sfârșitul vieții, așa va fi tratat și Smiley, pentru că ăsta e showbizul românesc”
Dan Negru, despre soarta tristă a artiștilor din România: „Cum a fost tratat Gil Dobrică, spre sfârșitul vieții, așa va fi tratat și Smiley, pentru că ăsta e showbizul românesc”

Dan Negru, despre soarta tristă a artiștilor din România

La 53 de ani, Dan Negru are o carte de vizită impresionantă, toate proiectele în care a fost implicat dovedindu-se de succes, de la emisiunile pentru copii, revelioane până la faimoasele quiz-uri. Pe de altă parte, carsimaticul prezentator a mărturisit că, în România, există discriminare de vârstă în televiziuni, iar asta aduce prejudicii multor oameni talentați, care au dispărut pur și simplu de pe firmament.

„În televiziunea din România există discriminarea de vârstă, dar nu are nimeni curajul să o spună. Larry King a devenit celebru la 53 de ani, exact vârsta pe care o am eu acum. Eu n-aș avea nicio șansă în România să mă apuc acum de televiziune. La noi, vârsta lui Gică Petrescu era subiect de bancuri, la italieni, Gianni Morandi prezenta SanRemo, un festival care a adus anul ăsta un profit de 53 milioane de euro. Cum a fost tratat Gil Dobrică, spre sfârșitul vieții, așa va fi tratat și Smiley, pentru că ăsta e showbizul românesc, se transmite din generație în generație. Spre deosebire de televiziunile puternice, din Europa sau din America, ale noastre încă se mai luptă cu online, n-au înțeles că televiziunea trebuie să fie o alternativă a online și nu o concurență”, a dezvăluit Dan Negru pentru Playtech.

Dan Negru: „Mari artiști români sunt blocați de contracte cu televiziunile”

Citește și  Replici acide între Andreea Mantea și Gina Pistol. Ce s-a întâmplat între cele două vedete?

Omul de televiziune a ținut să sublinieze și faptul că, în ziua de azi, majoritatea artiștilor au contracte cu anumite televiziuni, iar asta îi împiedică să evolueze și în alte părți, ceea ce pentru breasla lor este un handicap.

„Cei din generația de atunci erau liberi! Acum cei mai mari artiști români sunt blocați de contracte cu televiziunile. De asta la aceeași televiziune o să vezi aceiași artiști, în diferite proiecte, pentru că ei au contracte cu TV și sunt exploatați maxim în toate formatele. Nici măcar bulgarii sau sârbii nu au astfel de exclusivități, la nivel de artiști mari. Ce să mai vorbim de America sau de Anglia? Asta era principala diferență între cei de atunci și cei de acum: libertatea”, a mai spus Dan Negru pentru sursa citată.

De ce nu mai face Dan Negru celebrele Revelioane

Dan Negru e cunoscut pentru Revelioanele sale celebre de la TV. În total, acesta a prezentat 25 de emisiuni la final de an, toate lider de audiență. Ba mai mult, potrivit spuselor lui, Revelionul din pandemie a fost al doilea cel mai urmărit din Europa, deci s-a bucurat de un succes enorm. Prezentatorul TV i-a surprins pe telespectatori cu decizia lui de a renunța la acest show.

„România are cu totul un secol, de la 1918 până acum, și din secolul ăsta un sfert eu am făcut revelioane. Vreo 25 de ani de revelioane, toate lider de audiență, or fi de ajuns. Mă bucură că cel din pandemie, care a avut vârfuri uriașe de audiență, a fost al doilea cel mai urmărit din Europa, după cum menționa BBC. Dar cred că vremea revelioanelor TV se stinge încet-încet. Lumea are și alte bucurii decât să stea în fața unui ecran de Revelion. Eu am preluat o ștafetă, un obicei al revelioanelor televizate de dinainte de 89 și am continuat tradiția asta 25 de ani. Dar noua lume se schimbă.

Am în fiecare an oferte să fac Revelion cu Negru la Sala Palatului. Nu mai vorbesc despre ofertele televiziunilor. Zilele trecute, un radio important mi-a propus un Revelion cu Negru. Deocamdată am refuzat orice e legat de revelioane. Mai bine să fiu întrebat de ce nu le mai fac decât de ce le mai fac”, a povestit Dan Negru pentru revista VIVA!

blank