Dan Motreanu
Politic

Dan Motreanu (PNL), critici pentru Florin Cîțu: Nu îți poți construi cariera doar pe discurs anti-PSD, expus într-un mod aproape „isteric”, apoi să propui chiar tu să se facă Guvern cu PSD

Dan Motreanu, politician cu greutate în PNL, l-a acuzat direct pe președintele PNL, Florin Cîțu, că a propus alianța cu PSD după ce a câștigat șefia partidului tocmai cu un discurs anti-PSD. „Niciunde în lumea aceasta NU îți poti încalca atât de repede și într-un mod atât de profund tot ceea ce ai susținut și promis”, a spus Motreanu.

Dan Motreanu, critici la adresa lui Florin Cîțu. „Votul cerut astăzi de Florin Cîțu în Biroul Politic Național pentru un guvern în alianță cu PSD este total nereprezentativ, în special din perspectiva eticii politice, dacă se mai ține cont de asta în România.


Niciunde în lumea aceasta NU îți poti încalca atât de repede și într-un mod atât de profund tot ceea ce ai susținut și promis pentru a te alege președinte de partid. Nu este permis! Nu poti castiga Congresul cu un program și un mesaj puternic împotriva PSD, nu îți poți construi cariera politică doar pe acest discurs, expus într-un mod aproape „isteric” în timpul Congresului și apoi, după nici două luni de zile, să propui tot TU să se facă Guvern cu PSD și să duci negocieri nu doar pentru guvern de criză cu măsuri imediate, de criză, ci să ai negocieri pe teme care ne despart ideologic precum fiscalitatea, justiția sau viziuni constituționale.

Este absolut imoral și neprincipial, și chiar dacă pentru moment pare singura soluție pentru un Guvern stabil, ca “lider” politic al PNL nu mai ai nicio autoritate morală, niciun ascendent asupra liberalilor care au votat la Congres, pentru că probabil mulți te-au votat chiar pentru că te-ai prezentat anti-PSD în fața lor, și, din acest motiv, se impune un gest de onoare!”, a scris Dan Motreanu pe Facebook.

Și Raluca Turcan l-a criticat pe Florin Cîțu

Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL, a susținut că Florin Cîțu și întreaga echipă care a negociat cu PSD ar trebui să demisioneze. Turcan i-a criticat pe aceștia că au ajuns să se „milogească” de Marcel Ciolacu, liderul social-democraților.

Turcan a spus că Florin Cîțu a negociat doar pentru el: „În aceste negocieri, președintele partidului a negociat doar pentru el. Atat. Nimic altceva!!! Motivele? O sa le aflam, cu siguranță! Dar cu un preț prea mare plătit de partid. Nu a existat niciun criteriu obiectiv pentru formarea propunerilor de miniștri. Niciunul. Ați ignorat pana si cel mai important criteriu, cel referitor la rezultatele in alegeri”.