Dan Diaconescu
Actualitate

Dan Diaconescu, trimis în judecată pentru act sexual cu un minor și folosire a prostituţiei infantile. A fost înregistrat cu o minoră de 15 ani

Dan Diaconescu a fost trimis în judecată de procurorii din Constanţa în dosarul în care a fost filmat pe ascuns cu o minoră şi în care este acuzat de numeroase infracţiuni grave. Dan Diaconescu va fi judecat pentru patru infracţiuni de act sexual cu un minor în formă continuată şi patru infracţiuni de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată, după ce a avut o relaţie cu o minoră în vârstă de numai 15 ani, dintr-o localitate din judeţul Constanţa.

La începutul lunii aprilie, fostul realizator TV Dan Diaconescu a fost pus sub acuzare de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru infracţiunile de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, ambele în formă continuată. Pe 13 aprilie, Dan Diaconescu a scapat de arestul la domiciliu și a fost cercetat sub control judiciar, după ce judecătorii de la Tribunalul Constanța au admis contestația acestuia.

Dan Diaconescu

Dan Diaconescu, trimis în judecată pentru act sexual cu un minor și folosire a prostituţiei infantile

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a anunțat miercuri că fostul patron de televiziune Dan Diaconescu a fost trimis în judecată, la 31 iulie anul acesta, în dosarul în care este acuzat că a abuzat sexual două minore de 15 ani.

„În concret, în sarcina inculpatului s-au reţinut următoarele:

În jurul datei de 19.11.2020 și în jurul datei de 22.11.2020, D. C.-D. a întreținut raporturi sexuale şi acte sexuale orale consimțite cu persoana vătămată T. A., cunoscând că aceasta avea la acel moment vârsta de 15 ani și 4 luni, contra sumei de 300 de lei, în timp ce se aflau în camera unui hotel situat în municipiul București.

În jurul datei de 20.09.2020 și în jurul datei de 22.09.2020, inculpatul D. C.-D. a întreținut raporturi sexuale şi acte sexuale orale consimțite cu persoana vătămată T. A., cunoscând că aceasta este minoră şi că practică prostituţia, contra sumei de 800 de lei (400 lei la data de 20.09.2020 și 400 lei la data de 22.09.2020), în timp ce se aflau în camera unui hotel, situat în stațiunea Olimp din judeţul Constanța.

În jurul datei de 15.08.2021 și în jurul datei de 16.08.2021, inculpatul D. C.-D. a întreținut raporturi sexuale şi acte sexuale orale consimțite cu persoana vătămată T. A., cunoscând că aceasta este minoră şi că practică prostituţia, contra sumei de 800 de lei (400 lei la data de 15.08.2021 și 400 lei la data de 16.08.2021), în timp ce se aflau în dormitorul apartamentului martorului G. G.-V., situat în cartierul Poarta 6 din municipiul Constanța.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au arătat procurorii în comunicatul oficial.

Cum sunt pedepsite faptele de care e acuzat Diaconescu

Citește și  Ciolacu ar fi de acord cu prelungirea stării de urgență, doar în anumite condiții

Infracţiunile au fost săvârşite în lunile septembrie – noiembrie 2020 şi în septembrie 2021, pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti.

La întâlnirile din 2020, cele două victime aveau doar 15 ani, iar anchetatorii spun că din probe a reieşit că Diaconescu ştia ce vârstă au adolescentele.

Procurorii mai precizează că infracţiunea de act sexual cu un minor, așa cum ar fi fost ea săvârșită de către Dan Diaconescu, e pedepsită cu închisoarea de la 3 la 10 ani, iar folosirea prostituţiei infantile – cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Atunci când ar fi comis faptele, fostul patron OTV se afla în termenul de supraveghere al liberării condiţionate, iar dacă va fi găsit vinovat, din cauza stării de recidivă postexecutorie, limitele pedepselor se vor majora cu jumătate, potrivit libertatea.ro.

blank