Dan Diaconescu
Actualitate

Dan Diaconescu scapă de arestul la domiciliu. Ce reguli trebuie să respecte sub control judiciar

Dan Diaconescu scapă de arestul la domiciliu. Judecătorii

Tribunalului Constanţa au decis ca fostul jurnalist să fie plasat sub control judiciar. Judecătorii i-au impus lui Dan Diaconescu o serie de reguli pe care trebuie să le respecte în următoarele 60 de zile.

Avocatul lui Dan Diaconescu a declarat, astăzi, la ieşirea din Tribunalul Constanţa, că stenogramele publicate ieri, şi în care apar mai multe conversaţii între fostul jurnalist şi una dintre minorele gemene cu care ar fi întreţinut relaţii, nu sunt adevărate.

Dan Diaconescu

Dan Diaconescu, plasat sub control judiciar. Ce reguli trebuie să respecte

Dan Diaconescu va fi cercetat, în continuare, sub control judiciar, după ce judecătorii au desfiinţat decizia Judecătoriei Constanţa prin care acesta era plasat în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat de act sexual cu un minor în formă continuată şi folosire a prostituţiei infantile în formă continuată.

„În baza art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, ca nefondată. În baza art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de inculpatul DIACONESCU CRISTIAN-DAN împotriva încheierii nr. 353 din data de 07.04.2023, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa (…)

Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă inculpatul DIACONESCU CRISTIAN-DAN, cercetat pentru săvârşirea în stare de recidivă postexecutorie a infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată (2 acte materiale) (…), precum şi ale art. 41 alin. 1 C.pen., a infracţiunii de folosire a prostituţiei infantile în formă continuată (2 acte materiale), (…) pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2023 până în data de 11 iunie 2023, inclusiv.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul DIACONESCU CRISTIAN-DAN trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la Poliţia Municipiului Bucureşti/Poliţia Sector 3 Bucureşti, organ desemnat cu supravegherea inculpatului, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. 2 Cod procedură penală, pe timpul controlului judiciar, inculpatul DIACONESCU CRISTIAN-DAN să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu părăsească teritoriul Rpmâniei, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată;

b) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă.

c) să nu ia legătura, direct sau indirect, cu martorii (…), persoanele vătămate (…). Definitivă”, se arată în decizia instanţei.

Dan Diaconescu a contestat stenogramele

Tribunalul Constanţa a analizat contestaţiile depuse la decizia de cercetare a lui Dan Diaconescu în arest la domiciliu şi urmează ca astăzi să dea un verdict. La ieşirea din instanţă, Dan Diaconescu a păstrat tăcerea, în timp ce avocatul său a avut o primă reacţie după stenogramele incendiare publicate ieri în presă. Acesta a negat că stenogramele ar fi adevărate.

Într-una din conversaţiile pe care a purtat-o cu una dintre minorele gemene cu care ar fi întreţinut relaţii, Dan Diaconescu încearcă să o convingă pe aceasta că dacă îl va asculta „va avea mult de câştigat în viaţă”.

De asemenea, într-o altă conversaţie cu aceeaşi minoră, Dan

Diaconescu insistă ca fata să îi recomande o prietenă despre care vrea să fie sigur „că este virgină”.

Mai mult, la iveală a ieşit şi faptul că cel puţin una dintre întâlnirile afaceristului cu una dintre minorele gemene a fost filmată cu un telefon mobil ascuns printre animalele de pluş aflate într-o cameră.

blank