Dan Diaconescu
Politic

Dan Diaconescu, revenire senzațională în politică. Partidul care l-a pus cap de listă

Dan Diaconescu este candidat la alegerile europarlamentare. Mai exact, partenerul de afaceri al fostului jurnalist, trimis în judecată pentru sex cu minore, a înregistrat la Tribunalul București, partidul Alianța Românilor Digitali.

Dan Diaconescu, cap de listă în partidul ARD

Dan Diaconescu se va află pe lista partidului Alianța Românilor Digitali, care este fondat de Sorin Voinea. De asemenea, mai trebuie spus că fostul jurnalist nu are interdicție să candideze în Europa, doar în România.

„Vom fi surpriza alegerilor din 2024”, a declarat Sorin Voinea.

Sorin Voinea susține că va depune lista la Autoritatea Electorală Permanentă după ce va strânge toate semnăturile necesare. Voinea se prezintă drept liderul „primului partid digital din România, legal constituit, bazat pe inteligență artificială” și susține că fostul jurnalist Dan Diaconescu va candida sub sigla DDD.

„Dacă până acum era DD în direct, acum va fi Dan Diaconescu Digital”, a mai spus Voinea.

Dan Diaconescu

Fostul jurnalist a fost eliberat condiționat

Fostul jurnalist a fost condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru şantaj, în 2015. El a fost eliberat condiționat după aproape 3 ani. Acesta are interdicție de a fi numit în funcții publice și de a-și exercita profesia de jurnalist. În prezent, el este trimis în judecată într-un alt dosar, sub acuzația de sex cu minore.

Mai exact, este acuzat de procurori că ar fi întreținut relații sexuale cu minore în anii 2020 și 2021. Diaconescu este acuzat că „a întreținut raporturi sexuale și acte sexuale orale, în mod consimțit și repetat, contra unor sume de 300-400 de lei, cu două persoane vătămate minore, surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021”.

Dan Diaconescu a fost apropiat de George Simion, însă relația cu liderul AUR s-ar fi răcit. Omul de televiziune este unul dintre martorii de la căsătoria civilă a liderului AUR.

blank