Showbiz

Dan Bittman se joacă cu focul la propriu si la figurat: „Își va pierde vocea definitiv”

 
Dupa moartea parintilor sai pe care i-a adorat, Dan Bittman a traversat o perioada grea din punct de vedere afectiv, ceea ce i-a afectat si imunitatea. Asa se face ca in sase luni, solistul trupei Holograf s-a confruntat cu o serie de probleme de sanatate foarte serioase si a ajuns chiar la operatie.
Dan Bittman, solistul trupei Holograf, sustine un concert in cadrul evenimentului "La multi ani, Teo!", la Sala Palatului, in Bucuresti, sambata, 14 februarie 2015. STEFAN SANDU / MEDIAFAX FOTO
Dan Bittman, solistul trupei Holograf, sustine un concert in cadrul evenimentului „La multi ani, Teo!”, la Sala Palatului, in Bucuresti, sambata, 14 februarie 2015. STEFAN SANDU / MEDIAFAX FOTO
 
Artistul în vârstă de 53 de ani a fost surprins recent în timp ce fuma, deși a avut probleme cu vocea după o operație la gât. Plăcerea de a fuma l-ar putea costa scump pe Dan Bittman. Deși acest viciu i-a provocat mari probleme de sănătate, artistul nu a reușit să renunțe la țigări, el fiind surprins de reporterii de la Click! în timp ce fuma cu nesaț. 
 
Tutunul îi poate agrava starea de sănătate solistului de la Holograf, după operația la gât pe care el a suportat-o în 2012 și care l-a scos din circuitul muzical o lungă perioadă de timp. Cântărețul a recunoscut că fumează ocazional, deşi ştie că acest obicei nu-i face bine, dimpotrivă. Medicul Constantin Popa, cel care l-a ajutat pe Dan Bittman să-şi recapete vocea, a explicat pentru Click! la ce riscuri se supune solistul când fumează. 
 
Doctorul a declarat că o ţigară fumată ocazional nu îi va face rău fostului său pacient, dar fumatul zilnic va determina pierderea vocii. „Domnul Bittman își trăiește viața cu un anumit risc și eu i-am atras atenția asupra acestui lucru”, a spus prof. dr. Constantin Popa, neurologul care i-a redat artistului vocea, în urmă cu doi ani. „Dacă fumează o țigară pe săptămână, nu va avea probleme, însă, dacă fumează zilnic, își poate pierde vocea definitiv. De asemenea, o dată cu înaintarea în vârstă și în asociere cu fumatul, nu va mai obține aceeași calitate a octavelor și nici tonurile înalte de acum. Eu sper să fie conștient de acest lucru și, chiar dacă acum se simte bine, să nu exagereze cu fumatul”, a adăugat medicul. Dan Bittman a fost filmat şi fotografiat la o petrecere privată, în timp ce fuma.
 
Cu ţigara în mână, în pijamele, el a dansat şi a cântat fără nici o grijă. Imaginile au fost puse pe site-uri de socializare de modelul Bianca Petrache, care a fost şi ea la petrecerea respectivă, relatează Click!.  Solistul trupei Holograf a fost operat în octombrie 2012, după ce a descoperit că are un cheag de sânge la o venă din zona gâtului. El a fost diagnosticat cu stenoză carotidiană asimptomatică la finalul lui 2011, în urma unui RMN recomandat la un control de rutină. Pe un vas de sânge de la gât s-a depus grăsime, vena s-a îngustat, împiedicând astfel circulaţia sângelui. Blocarea acestei artere poate determina apariţia accidentului vascular ischemic sau a infarctului. Dacă nu s-ar fi dus la medic, Dan Bittman nu ar fi depistat boala, întrucât nu avea  După operaţia de la Viena, care l-a costat 4.000 de euro, cântărețul nu a mai avut voie să urce pe scenă, iar trupa Holograf a trebuit să anuleze toate concertele.
 
Deşi i se spusese că recuperarea va dura 2-3 săptămâni, după două luni el nu putea încă să vorbească normal. Bittman și-a recăpătat vocea după ce medicul Constantin Popa i-a prescris un medicament de doar 14 lei. „Nervul ăla nu mai făcea legătura. Nu am avut probleme cu corzile, ci pur şi simplu nu se mai făcea scurtcircuitul ăla. Un medic mi-a zis că m-am operat ca fraierul şi el mi-a dat medicamentul care a făcut legătura”, a explicat atunci Bittman.
blank
blank