Omul de afaceri se află în arest de aproape o lună

 Adamescu-ZF

Dan Adamescu, patronul România liberă, a fost trimis astăzi în judecată de procurorii anticoprupție. Acesta se află în arest de aproape o lună. El este acuzat de dare de mită.

El va fi judecat alături de patru judecători de la secția de litigii comerciale a Tribunalului București.

Judecătorii au motivat arestarea preventivă prin faptul că ar fi încercat să influenţeze unii dintre martorii din dosar. Spre exemplu, el ar fi încercat să o influenţeze pe o angajată a cărei semnătură apărea pe documentele care avizau ieşirea dintr-un cont al unei societăţile administrate de Dan Adamescu a unei sume de bani care fi ajuns la judecători.

Un alt motiv care a stat la baza arestării preventive este – în opinia judecătorilor – averea impresionantă a acestuia, el fiind al doilea cel mai bogat român. Astfel, spun magistraţii, în ipoteza în care ar fi fost lăsat în libertate, s-ar fi creat impresia în spaţiul public că banii acestuia ar fi putut cumpăra orice, inclusiv justiţia.

Dan Adamescu este acuzat că a dat mită unor judecători ca să-şi salveze de la insolvenţă una dintre firme. Cu o zi înainte de începerea perchezițiilor la domiciliul şi la firmele lui Dan Adamescu, avocatul acestuia s-a sinucis aruncându-se în fața metroului, la stația Universitate.

Cazul va fi soluționat de magistrații de la Curtea de Apel București.