Actualitate, Stiri

Dan Adamescu, ELIBERAT. Omul de afaceri va fi cercetat în arest la domiciliu

Dan Adamescu, acuzat ca le-ar fi  dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, a fost eliberat din arestul Politiei Capitalei. Judecatorii Curtii Supreme au decis definitiv ca omul de afaceri va fi cercetat în arest la domiciliu.

adamescu_dan_45346400

Dan Adamescu a fost arestat preventiv, pe 6 iunie, într-un dosar in care este acuzat de doua infractiuni de luare de mita.

Dan Adamescu a fost trimis în judecată alături de patru judecători de la Tribunalul Bucureşti, Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, practicienii în insolvenţă – Monica Angela Borza, Ilie Preda, Cristina Elena Popa şi Emanoil Postelnicu, omul de afaceri Iosif Armaş şi Gabriel Hanganu.

Potrivit DNA, în decembrie 2013, Dan Adamescu a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro şi 5.000 euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa de la Tribunalul Bucureşti – Secţia VII Civilă, pentru ca în schimb magistraţii să dispună în dosare privind procedura insolvenţei soluţii favorabile unora dintre societăţile la care era acţionar.

“Sumele de bani au fost remise de către Adamescu unui avocat, care, la rândul său, a remis suma unui intermediar de la una dintre societăţile din grup, prin virament bancar. Pentru a justifica scoaterea banilor din societate, Dan Adamescu a stabilit ca avocatul să emită o factură pentru ‘servicii juridice’. Ulterior avocatul a transferat suma din contul cabinetului său de avocatură în contul personal şi în aceeaşi zi banii au ajuns în contul soţiei intermediarului (persoană fizică) cu titlu de acordare împrumut. Intermediarul a ridicat ulterior din contul soţiei suma de bani”, susţin procurorii.

DNA mai declară că intermediarul, practician în insolvenţă, a remis suma de 15.000 euro judecătorului Stanciu, imediat după deschiderea procedurii insolvenţei SC Baumeister SA, coordonată de Dan Adamescu, şi anume în luna decembrie 2013.

‘În acelaşi context, intermediarul a remis suma de 5.000 euro judecătoarei Rovenţa, în vederea pronunţării unei soluţii favorabile, respectiv în sensul respingerii contestaţiilor celorlalţi creditori, soluţia având ca efect imediat şi desemnarea unui alt lichidator judiciar ‘agreat”, au mai reţinut anchetatorii.