Daciana Sârbu s-a retras discret din PSD în vara acestui an, explicând ca o despart de partidul de guvernământ principii la care nu poate renunța si s-a reîntors la scoală.
Așa că, după mai bine de două mandate de europarlamentar, Daciana Sârbu a decis să-şi urmeze pasiunea mai veche, gastronomia.
Ea a fost admisă la una dintre școlile prestigioase din lume pentru diploma de înalte studii gastronomice, care acceptă anual doar 25 de cursanți din toată lumea.
Daciana Sârbu este vice-președinta Comisiei pentru Mediu, Sănătate si Siguranță Alimentară din Parlamentul European.
Eurodeputata s-a remarcat prin proiectele sale privind combaterea obezității, promovarea alimentației sănătoase, a agriculturii bio dar şi a produselor tradiționale.
În același timp a luptat pentru interzicerea dublului standard la alimente pentru Europa de Sud-Est dar si pentru a asigura accesul echitabil al producătorilor alimentari mici si mijlocii la piața.