Actualitate, Featured

Dacian Cioloș sfătuit de Vasile Blaga când să pună alegerile parlamentare

Vasile Blaga este de părere că cea mai potrivită dată pentru organizarea alegerilor parlamentare este 11 decembrie. Totodată, Vasile Blaga susține că PSD dorește ca alegerile să aibă loc pe 4 decembrie deoarece nu doreşte ca la vot să vină cât mai mulţi români.

„Premierul a avut discuţii şi cu dl Dragnea şi cu noi vizavi de data alegerilor şi desigur există constrângerea constituţională faţă de stabilirea datei alegerilor. Ar fi fost foarte bine dacă le-am fi putut organiza în noiembrie, dar nu se pot organiza în noiembrie şi atunci în discuţii au fost 4 sau 11 decembrie (…) şi am spus foarte clar dl prim-ministru şi eu şi doamna Gorghiu că 4 decembrie este o dată foarte nepotrivită din foarte multe puncte de vedere. În primul rând, Parlamentul trebuie să fie reprezentativ, ori gândiţi-vă va fi aproape o săptămână de zile libere – Sf Andrei liber, 1, 2 decembrie liber, iar luni este şi ajun de Sf Nicolae – şi oamenii îşi vor alege aşa cum îşi vor dori de cuviinţă şi atunci – cu toate că este târziu şi eu sunt de acord, dar aceasta este Constituţia -, cea mai potrivită dată ca să nu mergem foarte departe este 11 decembrie. Este singurul motiv pentru care noi nu suntem cu 4 decembrie. Adică să vină cât mai mulţi români la vot”, a spus Vasile Blaga, înainte de Liga Aleşilor Locali ai PNL.

În opinia acestuia, bugetul poate fi discutat şi în februarie sau martie anul viitor.

„Altfel nu se ajunge cu bugetul în februarie? Hai, să fim serioşi! Dacă doresc, dar se pare că nu doresc să vină cât mai mulţi români la vot, atunci vor fi de acord cu 11 decembrie. Discuţiile pentru buget pot continua şi în februarie şi în martie dacă se vrea în Parlament. Am mai avut discuţii, am mai avut şi bugete făcute în două zile”, a arătat liderul PNL.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut joi, la Constanţa, că ”încep să crească bănuielile” că stabilirea datei alegerilor parlamentare este un joc politic făcut de Guvern pentru PNL.

„Eu i-am spus-o şi premierului, şi nu i-am spus-o nici cu supărare, nici cu nervi, dar părerea mea este că aici face jocul PNL. Este un joc prost, după părerea mea, pentru că PNL nu aşa câştigă sau pierde alegerile, în funcţie de dată, dar este foarte greu să nu te gândeşti în condiţiile în care am văzut declaraţii publice ale unor membri ai Guvernului tehnocrat, care au început să facă politică şi să spună că vor să candideze sau vor candida pe listele PNL. Ştiu că premierul Dacian Cioloş a schimbat câţiva secretari de stat numai pentru faptul că au fost la televizor la câteva emisiuni şi i s-a părut că au făcut politică. Şi eu am aprobat. Acum, când membri ai Guvernului fac lucrul ăsta, se pare că nu doreşte să-i schimbe. Deci încep să crească bănuielile că este un joc politic pentru PNL”, a declarat Dragnea.

blank