Un nou studiu a arătat ce trebuie să facă femeile după o partidă de sex neprotejată, dacă nu vor să rămână însărcinate. Rezultatele cercetării au fost prezentate în cadrul celei mai mari conferințe pe teme de fertilitate din Europa, ce a avut loc în Finlanda.

Teoria veche, potrivit căreia dacă stai cu picioarele întinse după actul sexual, vei rămâne mai ușor însărcinată, a fost demontată.

Pentru acest studiu au fost analizate 500 de cupluri. Jumătate dintre femeile care au participat la acest studiu au fost rugate să se odihnească, timp de 15 minute, cu genunchii ridicați după înseminarea artificială. De cealaltă parte, restul femeilor participante la studiu și-au continuat activitatea în mod firesc după procedură. Astfel, experții au ajuns la concluzia că dacă stai întinsă pentru a-ți spori șansele de a rămâne însărcinată, nu vei obține efectul dorit, potrivit teotrandafir.com.

Citeste si...
USR vrea, cu orice pret, suspendarea presedintelui CSM

Pe de altă parte, profesorul Allan Pacey, nu a fost impresionat de rezultatul studiului, întrucât este nevoie de numai 5 minute pentru ca spermatozoizii să ajungă în trompele uterine.

„Până când îți tragi sufletul și mergi la baie, spermatozoizii care vor fertiliza ovulul sunt deja unde trebuie.”, a adăugat profesorul.
Totodată, experții subliniază că dacă vrei să rămâi însărcinată, există un factor pe care trebuie să-l eviți cu orice preț. Femeile care fumează imediat după actul sexual își reduc semnificativ șansele de a rămâne însărcinate.