Featured, Politic

Dacă își pune planul în aplicare, Orban va supăra toți parlamentarii. Iată despre ce este vorba

Ludovic Orban va supăra toți parlamentarii cu planul pe care il are. Mai mulți lideri ai PNL s-au întâlnit, luni dimineață, într-o ședință informală la sediul din Modrogan. Aici a avut loc o discuție mai contondentă pe tema alegerilor anticipate și al pașilor de urmat.

Sursele noastre susțin că întregul plan va fi pus în mișcare la finalul acestei săptămâni. Ludovic Orban va anunța asumarea răspunderii Guvenului pe trei legi cu mare impact, ceea ce va produce deranj mare în Parlament.

Cele trei legi pe care Guvernul își va asuma răspunderea sunt:

1. Alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

2. Desființarea Secției de Investigare a unor Infracțiuni din Justiție (SIIJ)

3. Eliminarea pensiilor speciale

Practic, prin acest pachet, Ludovic Orban plănuiește să supere trei actori majori din Parlament: PSD, ALDE și UDMR. Scopul este să forțeze depunerea unei moțiuni de cenzură de către PSD, care de această dată să aibă și sprijinul ALDE și UDMR.

Totodată, liberalii își doresc să schimbe discuția și în planul comunicării. La acest moment, discuția permanentă despre pensii și salarii este în avantajul PSD, iar liberalii vor să mute discuția pe teme politice, acestea fiind în avantajul lor.

Surse din PNL ne-au explicat că premierul nu este foarte încântat de acest scenariu pentru că situația politică este incotrolabilă, dar Klaus Iohannis forțează lucrurile în acest sens și premierul nu vrea să strice relația cu Cotroceniul.