Cutremur total
Actualitate

Cutremur total la granița cu România: Vor s-o şteargă de pe hartă!

Cutremur total la granița cu România! Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen l-a asemănat pe Vladimir Putin cu gruparea teroristă Hamas. Ea a spus că liderul de la Kremlin vrea să anihileze Ucraina, iar Hamas încearcă același lucru cu Israelul.

Cutremur total la granița cu România: Vor s-o şteargă de pe hartă!

Cutremur total la granița cu România! Cuvinte grele spuse de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la adresa lui Vladimir Putin. Ea l-a asemănat pe preşedintele rus cu gruparea Hamas. Ea a explicat că face această comparație întrucât atât liderul de la Kremlin, cât și Hamas doresc să şteargă câte o țară de pe hartă. Putin țintește Ucraina, Hamas, Israel.

Von der Leyen a făcut această declaraţie într-un discurs la Institutul Hudson din Washington. Ea a considerat totodată că „există un singur răspuns pentru democraţii precum Uniunea Europeană şi Statele Unite legat de situația din Orientul Mijlociu. Oficialul a spus că răspunsul nu poate fi decât să „ajuţi Israelul”.

Ursula von der Leyen a definit atacurile Hamas drept ucidere în masă a evreilor de la Holocaust încoace. Ea a dat asigurări că solidaritatea cu Israelul „nu vine în contradicţie” cu eforturile pentru a răspunde „necesităţilor umanitare ale palestinienilor”.

Von der Leyen a subliniat că Israelul a suferit „cel mai mare atac terorist din istoria sa”. Și a avertizat că obiectivul Hamas rămâne „eradicarea evreilor din Ţara Sfântă”.

„Aceşti terorişti, cu sprijinul prietenilor lor de la Teheran, nu se vor opri niciodată, iar Israelul are dreptul să se apere în conformitate cu dreptul umanitar. Şi privind această oroare există un singur răspuns posibil din partea naţiunilor democratice ca noi. Susţinem Israelul”, a declarat ea.

Şefa Comisiei Europene a remarcat deopotrivă că UE a „triplat” ajutorul umanitar acordat palestinienilor din Gaza, dar a recunoscut în acelaşi timp că acest ajutor trebuie monitorizat, având în vedere „volatilitatea” din regiune.

Iranul, rol „diavolesc” în regiune

Președinta CE a avertizat asupra rolului „diavolesc” pe care îl joacă Iranul. Ea a spus că Teheranul se ocupă, „fără nicio urmă de îndoială”, să furnizeze grupării Hamas echipamentul necesar pentru atacurile sale.

Ea a reamintit că UE a impus numeroase sancţiuni împotriva Iranului. Și a subliniat importanţa unei mai mari vigilenţe pentru a preveni „eludarea” acestora.

În discursul său, preşedinta executivului european a insistat că „Rusia şi Hamas se aseamănă”. Ea a explicat că „au distrus vieţi nevinovate, inclusiv bebeluşi şi copii”. Iar pentru ele a ucide şi răpi reprezintă modul lor „atroce” de a lupta.

Von der Leyen a avertizat că această violenţă riscă să se extindă şi de aceea Occidentul este supus unui „test” continuu cu privire la posibila sa „slăbiciune”.

blank