Ucraina
International

Cutremur total în Ucraina! Vladimir Putin a dat ordin. Au lansat rachetele

Cutremur total în ucraina care devine o ruină de la o zi la alta. Armata Rusiei a intensificat atacurile în zonele anexate la Federația Rusă în luna septembrie. Localitățile apropiate de linia frontului sunt constant sub bombardamente.

Cutremur total în Ucraina! Doneţk, Lugansk, Harkov și Zaporojie au fost ţinta atacurilor intense ale armatei Rusiei

Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a transmis vineri, 9 decembrie 2022, că Donețk, Lugansk, Harkov și Zaporojie, regiunile anexate la Rusia în luna septembrie, au fost ținta atacurilor intense ale armatei invadatoare.

Așezările din estul regiunii Doneţk și nord-estul regiunii Harkov au fost ținta atacurilor intense ale armatei invadatoare. Linia frontului din Doneţk este bombardată intens în aproape 20 de zone, în special în jurul Bakhmut şi Avdiivka. Luptele din regiunea respectivă au devenit un război de uzură, care include atacuri cu mortiere, tancuri, artilerie şi explozibili aruncaţi din drone, iar cea mai mare parte a zonei rurale este plină de cratere.

„(Sunt) peste 20 de atacuri de la lansatoare de rachete multiple (ruseşti) asupra poziţiilor trupelor noastre şi aşezărilor de pe linia frontului”, a informat armata Ucrainei.

Armata Rusiei menține linia frontului de-a lungul graniţei dintre Harkov şi Lugansk şi a bombardat joi, 8 decembrie 2022, aproape o duzină de aşezări. Oleg Sinegubov, şeful Administraţiei Militare Regionale din Harkov, a anunțat că în părţile din nordul regiunii oraşele recent recuperate de forţele ucrainene, situate în apropiere de graniţa cu Rusia, sunt bombardate constant, inclusiv Vovceansk.

„Localităţile apropiate de linia frontului din sectorul Kupiansk sunt constant sub bombardamente. Avem destule forţe şi mijloace în această şi în alte regiuni pentru a respinde duşmanul”, a declarat, joi, Oleg Sinegubov, precizând, totodată, că nu există perspectiva unei contraofensive a soldaților ruși.

Potrivit CNN, nici Rusia și nici Ucraina nu are vreun câştig teritorial semnificativ în ultimele luni în această zonă a liniei frontului.

Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a informat că în sudul regiunii Zaporojie şi Dnipro, 22 de aşezări au fost atacate, dintre care două au fost țintele unor atacuri cu aeronave ruseşti. În plus, au fost atacuri cu tancuri şi artilerie rusească în aproape 20 de aşezări din zonele recent eliberate ale regiunii Herson, pe malul vestic al Fluviului Nipru.

Rusia nu va renunța la teritoriile ucrainene anexate în luna septembrie

Bombardamentele care au avut loc în regiunile respective nu sunt o surpriză, în contextul în care Kremlinul a anunțat joi, 8 decembrie 2022, că armata Rusiei se pregătește să ocupe zone din estul şi sudul Ucrainei pe care Guvernul de la Moscova le-a revendicat ca aparţinând Rusiei.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a precizat că soldații ruși trebuie „să elibereze” în continuare părţi din regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, relatează agenția de presă Reuters.

blank