Vor exista
Actualitate

Cutremur total în România! Ungurii trimit o undă de șoc direct la București: Vor exista consecințe

Președintele social-democrat a răbufnit după declarația controversată făcută de liderul deputaților UDMR, Csoma Botond. Potrivit avertismentului lansat de Marcel Ciolacu, vor exista consecințe politice.

Scandal în Parlament! Marcel Ciolacu a răbufnit la adresa UDMR: E de neacceptat! Vor exista consecințe
Liderul deputaților UDMR a susținut, la şedinţa solemnă a Parlamentului de luni, care a marcat Ziua Naţională a României, că „liderii politici şi religioşi ai românilor ardeleni ştiau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci şi unguresc, săsesc şi evreiesc, şi acest lucru s-a reflectat şi în textul Declaraţiei de la Alba Iulia”.

Reacția lui Marcel Ciolacu nu a întârziat să apară. Președintele PSD a spus că mesajul este „mai mult decât provocator”, iar el nu va permite un „asemenea discurs”.

„Săptămâna trecută, liderul grupului UDMR a avut un discurs în Cameră mai mult decât provocator. Ardealul e pământ românesc, unde conviețuiesc şi unguri, şi evrei. E de neacceptat atitudinea grupului UDMR, mai ales că în acest moment face parte din coaliţia de guvernare. Nu poţi să te plângi că e o atitudine anti-maghiară. Suntem cel mai tolerant popor din lume”, a afirmat Marcel Ciolacu, conform romaniatv.net

Liderul grupului PSD va avea o reţinere în a lucra cu liderul UDMR din Camera Deputaților

De asemenea, Marcel Ciolacu a ținut să sublinieze că vor urma consecințe politice, iar liderul grupului PSD va avea o reţinere în a lucra cu liderul UDMR din Camera Deputaților.

„Vor exista, sunt convins, consecințe politice, chiar şi de dialog între noi ca lideri politici. Nu îţi permit să vii cu un asemenea discurs şi a doua zi să discutăm ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Presupun că vom avea o discuţie, nu ştiu dacă împreună cu UDMR în coaliţie. Dar liderul grupului PSD va avea o reţinere în a lucra şi a comunica cu liderul UDMR din Camera Deputaţilor”, a completat Ciolacu.

Declarația care l-a înfuriat pe Marcel Ciolacu

Amintim că reacția lui Marcel Ciolacu a venit după ce Csoma Botond a afirmat la şedinţa solemnă a Parlamentului că „liderii politici şi religioşi ai românilor ardeleni ştiau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci şi unguresc, săsesc şi evreiesc”.

„De-a lungul istoriei au fost multe cazuri când nu ne-am aflat de aceeaşi parte a baricadei. În ciuda acestui fapt, nu se poate admite o viziune de tip exclusivist reducţionist care reduce raporturile româno-maghiare la un conflict permanent şi care contribuie în acest mod la perpetuarea imaginii de duşman, afectând grav relaţiile interetnice.

Liderii politici şi religioşi ai românilor ardeleni ştiau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci şi unguresc, săsesc şi evreiesc, şi acest lucru s-a reflectat şi în textul Declaraţiei de la Alba Iulia”, a declarat Csoma Botond.