După ce Răzvan Burleanu şi-a câştigat dreptul de a conduce Federaţia Română de Fotbal pentru încă patru ani, patronul FCSB, Gigi Becali, a anunţat că se va retrage din fotbal. Finanţatorul vicecampioanei a spus că în cursul zilei de joi va apărea şi comunicatul oficial prin care confirmă că a făcut un pas în spate.

”Nu mă mai implic, nu mai am niciun fel de tangenţă. Vasile Geambazi va lua cheile de la mine. Atât timp cât se întâmplă ce se întâmplă în fotbal, când e votat un om ca Burleanu, eu nu mai am de-a face. Am luat această hotărâre. Mâine (n.red – joi) apare comunicatul. Clubul va trimite la Federaţie şi la Ligă hotărârea mea, ca să nu mai fiu considerat factor de decizie la Steaua. Asta am decis, după ce a ieşit Burleanu preşedinte. Dacă vreţi este şi un protest, dacă ne comandă fotbalul feminin şi futsalul… Nu mai vreau să mă pronunţ şi să fac păcate. Un lucru este clar. E clar că (n, red – Răzvan Burleanu) a avut sprijin şi de la dânşii (n.red – SRI). Eu spun ce am citit. E clar că s-a folosit şi de funcţie”, a spus Becali, la Antena 3.

Ulterior, patronul FCSB a intervenit şi la Realitatea TV: “Am trimis o hârite la clubul FCSB şi am spus că nu vreau să fac parte dintr-o asociaţie condusă de acest om, Burleanu, care ne-a sfidat prea mult. O să tragem un semnal de alarmă, eu mă retrag ca finanţator. Predau familiei mele ştafeta, nepotului meu Vasile Geambazi. Nu mai sunt persoană oficială a clubului Steaua. Familia mea conduce, nu vreau să fiu condus de Burleanu”

Răzvan Burleanu a câştigat al doilea mandat de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, încă din primul tur, după ce şi-a spulberat adversarii. Burleanu a obţinut 168 dintre cele 254 de voturi exprimate (66,1%).  În ciuda faptului că a fost susţinut puternic de Liviu Dragnea, Ionuţ Lupescu a adunat doar 78 de voturi (30,76%), Marcel Puşcaş fost votat de opt oameni (3,14%), în timp ce Ilie Drăgan nu a primit niciun vot.