Cutremur
Actualitate

Cutremur în România! Unde s-a produs seismul în această dimineață

Cutremur în România! Marți, pe data de 15 august, un cutremur de magnitudine slabă s-a produs în țara noastră. Iată unde a avut loc, mai exact, seismul.

Cutremur de 3,5 grade în zona Buzău

Marți dimineață, pe data de 14 august, s-a produs un cutremur de magnitudine slabă în România. Seismul a fost înregistrat în zona seismică Vrancea, Buzău și a avut o magnitudine de 3,5 grade pe scara Richter. Acesta a avut loc la ora 05:03 și s-a produs la o adâncime de 129,9 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea orașelor: 53km V de Focsani, 58km NV de Buzau, 62km SE de Sfantu-Gheorghe, 69km E de Brasov, 83km NE de Ploiesti.

S-a înregistrat un cutremur puternic în Papua Noua Guinee

Vă amintim că duminică, pe data de 13 august, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter în Papua Noua Guinee, în apropiere de Kandrian. Anunțul a venit în urmă cu puțin timp de la institutul de profil din Statele Unite – USGS (United States Geological Survey).

Cutremurul a fost înregistrat la o adâncime de 23,8 kilometri, epicentrul fiind la 98 de kilometri est-nord-est de orașul Finschhafen, cu o populație estimată la puțin peste o mie de persoane.

Din fericire, nu au fost raportate pagube și nu a fost emisă nicio alertă de tsunami, notează jurnaliștii agenției de presă Baha.

Nu au fost singurele cutremure importante din această dimineață. Potrivit Institutului pentru Fizica Pămantului din România, s-au înregistrat seisme în Taiwan și mai aproape de țara noastră, în Grecia.

Cutremure în Taiwan, Grecia și România

În ziua de 13 August 2023 la ora 04:43:13 (ora locală a României) s-a produs în TAIWAN REGION un cutremur semnificativ cu magnitudinea mb 5.4, la adâncimea de 38,9 km, transmite INFP.

Cât despre cutremurul din Grecia, acesta a avut loc în insula Creta.

În ziua de 13 August 2023, la ora 10:49:30 (ora locală a României), s-a produs în CRETE, GREECE un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.8, la adâncimea de 11,1 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 72km SV de Chania, se mai arată în informarea INFP.

A fost cutremur duminică dimineață și în România.

Potrivit specialiștilor de la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, este vorba despre un seism care a avut în dimineața zilei de duminică, 13 august, la ora 07:27:51.

Cutremurul a fost unul slab, cu magnitudinea ml 2.6, fiind înregistrat la o adâncime de 75.0 km, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea.

Potrivit INFP, seismul de duminică dimineață s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 43km V de Focșani, 67km E de Sfântu-Gheorghe, 75km N de Buzău, 83km E de Brașov, 86km S de Bacău, 91km SV de Bârlad.

blank