Cutremur
Featured, International

Cutremur în insula Karpathos, din Grecia

Un nou cutremur s-a produs în Grecia, de data aceasta în insula Karpathos. Seismul a avut magnitudinea de 6.1, iar epicentru a fost localizat în largul mării, la o adâncime de peste 50 de kilometri.

Potrivit Institutului de Geodinamică al Observatorului din Atena, epicentrul seismului, care a avut loc la ora locală 08:32 (05:32 GMT), s-a situat în largul mării, la o distanţă de 127 kilometri sud-est de Karpathos, o insulă din Arhipelagul Dodecanez, la o adâncime de 58,5 de kilometri.

Cutremur în Grecia. Nu se cunosc pagubele și nici dacă sunt victime
Deocamdată nu există informaţii privind victime sau pagube materiale, deşi cutremurul s-a simţit şi în insulele turistice Creta, Santorini, Ciclade şi Rodos.

Directorul Agenţiei elene pentru protecţie seismică, a declarat pentru postul privat de televiziune Skai că, în pofida magnitudinii seismului, este posibil să nu mai existe replici datorită adâncimii mari la care s-a produs cutremurul, scrie Agerpres.

În urmă exact cu o săptămână, în Creta a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade, care a durat 30 de secunde şi a avariat mai multe clădiri. Puţin mai târziu, un alt cutremur, de 5,8 grade, a scos în stradă sute de persoane, iar un bărbat şi-a pierdut viaţa în urma prăbuşirii acoperişului unei biserici.