Cutremur financiar total în România! E fără precedent
Economic

Cutremur financiar total în România! E fără precedent: Urmează mama tuturor crizelor!

Cutremur total în România! Un cunoscut profesor a venit cu un avertisment dur pentru țara noastră cu privire la ceea ce va urma din punct de vedere economic. Fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, este de acord cu el.

Cutremur total în România! E fără precedent: Urmează mama tuturor crizelor! Profesorul Nouriel Roubini, cel care a prezis criza din 2008, spune că economia mondială se va confrunta cu o adevărată criză, numind-o „mama tuturor crizelor”. Această criză va apărea din cauza deficitelor și împrumuturilor.

”Băncile centrale se află atât într-o capcană a stagflației, cât și într-o capcană a datoriilor. Pe fondul unor șocuri negative ale ofertei agregate, care reduc creșterea economică și cresc inflația, sunt condamnate și dacă o fac, și dacă nu.

Ratele foarte ridicate ale datoriei complică și mai mult dilema. Creșterea ratelor dobânzilor suficient de mult pentru a zdrobi inflația provoacă nu numai un colaps economic, ci și un colaps financiar, debitorii privați și publici cu grad ridicat de îndatorare confruntându-se cu dificultăți grave”, spune acesta.

Creșterea dobânzilor duce la o creștere a costurilor de finanțare

Fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat la Antena 3 că ceea ce spune profesorul Nouriel Roubini este adevărat din punct de vedere logic.

Eugen Teodorovici a precizat că majorarea dobânzilor de către BNR duce la o creștere a costurilor de finanțare în întreaga economie, majorare ce se aplică atât companiilor, cât și cetățenilor.

Pe acest fond, fostul ministrul al Finanțelor spune că acesta este motivul pentru care a precizat de mai multe ori că trebuie descurajate împrumuturile pentru nevoi personale, în timp ce ar trebui încurajate împrumuturile pentru investiții.

Eugen Teodorovici spune că, în acest mod, România poate ieși ușor din situația economică în care se află în prezent.

”Nouriel Roubini spune foarte corect, nu neapărat pentru că ar fi un renumit profesor, ci pentru că asta este logic. Creșterea dobânzilor de către Banca Națională duce implicit la o creștere a costurilor de finanțare în întreaga economie. Atât pentru companii cât și pentru cetățeni.

De asta am spus mereu public că este o abordare despre care cred că trebuie schimbată în sensul de a descuraja eventual împrumuturile pentru nevoi personale, dar trebuie să fie încurajate împrumuturile pentru investiții, pentru ca România să poată să iasă cât mai ușor din situația economică în care se află”, a explicat Eugen Teodorovici, pentru sursa anterior citată.

blank
blank