Curtea Supremă din Pennsylvania a respins sâmbătă o solicitare făcută de Partidul Republican care cerea invalidarea a peste 2,5 milioane de voturi trimise prin poștă la alegerile din 3 noiembrie. Decizia instanței se adaugă unei serii de eșecuri în justiție pe care le înregistrează tabăra lui Donald Trump în încercarea acestuia de a răsturna rezultatul în câteva dintre statele-cheie unde a pierdut în fața lui Joe Biden, scrie The Washington Post.

Judecătorii de la Curtea Supreme din Pennsylvania au luat decizia cu unanimitate de voturi. Ei au spus că solicitarea republicanilor care contestau legea votului prin corespondență din 2019 vine prea târziu, la mai bine de un an de când ea a intrat deja în vigoare.

Aliații lui Trump ceruseră Curții să invalideze toate voturile prin corespondență sau să delege Congresului local, unde există o majoritate republicană, sarcina de a stabili lista de reprezentanți ai statului în Colegiul Electoral. Un astfel de demers ar fi blocat certificarea rezultatelor alegerilor.

Curtea Supremă din Pennsylvania a spus însă că o asemenea opțiune ar fi „extraordinară” și menționează că asta ar nesocoti voința exprimată de 6,9 milioane de alegători.

Experții apreciaseră deja că sunt foarte mici șansele de reușită ale unui astfel de proces. Trump și aliații lui n-au obținut până acum niciun câștig substanțial, în ciuda celor peste 20 de contestări în justiție pe care le-au făcut în încercarea de a submina victoria lui Joe Biden.