Actualitate, Featured

Curtea de Apel a decis, in cazul Puiu Popoviciu

Lovitură grea pentru Puiu Popoviciu! Statul român va intra in posesia terenurilor din nordul Capitalei cu o suprafață de 224,6 hectare. Mai mult, potrivit deciziei luată de Curtea de Apel București, el alături de ceilalți inculpati din dosar trebuie să achite contravalorea construcţiilor demolate şi existente iniţial pe terenul în cauză, în sumă de 1.418.646,6 lei şi dobânzile legale aferente acestei sume de la data rămânerii definitive a prezentei şi până la achitarea integrală a debitului. Decizia nu este definitiva. Pe acest teren este construita Ambasada SUA si mai multe centre comerciale, cum ar fi Ikea, dar si blocuri de locuit.

Potrivit deciziei instanției, terenul retocedat are ca delimitare la Est – comuna Pipera, la Sud – Aeroportul Băneasa şi Aeroclubul Român, la Vest – D.N.1, la Nord – Bd. Privighetorilor.

„Obligă pe inculpaţii Popoviciu Gabriel-Aurel, Alecu Ioan-Niculae, Bejenaru Andrei-Mihai, Diaconescu Ştefan, în solidar cu părţile responsabile civilmente – Băneasa Investments S.A., Băneasa Bussines & Tehnology Park şi Băneasa Rezidenţial – la restituirea imobilului teren în suprafaţă de 224,6 hectare, precum şi a contravalorii construcţiilor demolate şi existente iniţial pe terenul în cauză, în sumă de 1.418.646,6 lei şi dobânzile legale aferente acestei sume de la data rămânerii definitive a prezentei şi până la achitarea integrală a debitului. Constată nulitatea absolută a tuturor actelor încheiate cu privire la imobilul compus din teren şi construcţii”, se arată în decizia Curții de Apel București.

Curtea a menținut, prin aceeași decizie, sechestrul asigurător instituit în acest dosar.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, în luna august 2017, la şapte ani de închisoare, pentru tranzacţionarea la un preţ subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice Bucureşti (USAMV). Acesta a fugit din țară înainte de decizie și, conform ultimelor informații, se află la Londra.

Decizia a fost luată de judecătorii instanţei supreme, iar prin condamnarea aplicată, magistraţii au redus pedeapsa primită de omul de afaceri, în primă instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, când a primit nouă ani de închisoare. În acelaşi dosar a fost condamnat şi fostul rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, Ioan Niculae Alecu primind şase ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

blank