FCSB
Featured, Sport

Curtea de Apel a decis: FCSB nu are palmaresul Stelei

Luni a avut loc o nouă înfăţişare în procesul pentru constatarea faptului că CSA Steaua Bucureşti este deţinătoarea palmaresului sportiv al secţiei de fotbal a clubului, câştigat în primă instanţă de clubul militar şi atacat cu recurs de FC FCSB, alături de care au intervenit şi mai multe asociaţii ale clubului patronat de Gigi Becali.

Războiul dintre CSA Steaua și FCSB pentru palmares a fost tranșat parțial în instanță! Astfel, „militarii” au primit trofeele și performanțele clubului de la înființare (1947), până în 1998.

CSA Steaua a cerut și palmaresul clubului roș-albastru dintre anii 1998, când Viorel Păunescu a devenit președintele „militarilor”, până în 2003, dar instanţa a respins cerea, astfel că acesta este, momentan, „radiat”.

Hotărârea este atacabilă cu recurs la ICCJ, dar doar în condiţii speciale, iar între timp este executorie, astfel că este de aşteptat ca Steaua Bucureşti să facă demersuri ca FRF să informeze şi să ceară forului european, UEFA, să actualizeze informaţiile care apar pe site-ul forului, care sunt contradictorii şi crează confuzie. Una dintre aceste informaţii, şi cea mai disputată de suporterii celor două formaţii, este cea legată de câştigătoarea de drept a Cupei Campionilor Europeni, care, conform deciziei din 28.06.2021, aparţine Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti.

CSA Steaua Bucureşti este deţinătoarea palmaresului echipei Steaua Bucureşti

„Solutia pe scurt: Admite apelul. Admite cererile de intervenţie accesorie. Schimbă în parte sentinţa apelată, în sensul că: Admite excepţia lipsei calităţii procesual active a reclamantului CSA în privinţa cererii având ca obiect dreptul la palmares pentru perioada 1998-2003 şi respinge această cerere în consecință.

Menţine restul dispoziţiilor sentinţei referitoare la soluţia în privinţa constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei „Steaua Bucureşti din 1947 şi până în 1998 aparţine reclamantului CSA şi referitoare la soluţia în privinţa cererii conexe. Obligă intimatul-reclamant la plata către apelanta-pârâtă a sumei de 3000 lei, cheltuieli de judecată (onorariu avocaţial, taxă de timbru), cu aplicarea art. 453 alin. 1 şi 2 şi art. 451 alin. 2 C.Proc.Civ.

Cu drept de recurs în 30 de zile de la comunicare. Pronunţată azi, 28.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. PEA/TPC”, se arată în decizia Curții de Apel București.

blank