Curs valutar
Economic

Curs valutar BNR pentru 3 august 2022. Cum se descurcă astăzi euro?

Curs valutar BNR pentru 3 august 2022. Ziua de ieri nu s-a încheiat bine, cel puțin pentru moneda europeană. BNR anunța ieri un curs cu 0.0025 mai mic, față de ziua precedentă. În același timp, ROBOR la trei luni era anunțat cu 0,01 procente mai puțin, dar rămâne, totuși, o valoare record. De cealaltă parte, pe bursele europene acțiunile au scăzut la început de august, după cea mai bună lună din 2020 încoace. Astăzi avem un nou curs valutar BNR pentru 3 august 2022, și vom afla cum se descurcă euro.

Acțiunile au scăzut luni, la deschiderea ședinței de tranzacționare din august

Ca urmare, unii investitori pun la îndoială faptul că recenta revenire mai are de mers după cea mai bună lună din 2020. Toți cei trei indici principali au întrerupt seria de trei zile de victorii, S&P 500 a alunecat cu 0,28% și a încheiat la 4.118,63.

Nasdaq Composite a pierdut 0,18% și a închis la 12.368,98. Indicele Dow Jones Industrial Average a pierdut 46,73 puncte, sau 0,14%, pentru a încheia la 32.798,40. Indicele Dow cu 30 de acțiuni a alunecat chiar dacă Boeing a urcat cu 6,13% după ce SUA a aprobat un plan de reluare a livrărilor de 787.

Sectorul energetic a fost o mare piedică pentru piață, în condițiile în care prețul petrolului a scăzut. Acțiunile Diamondback Energy, ExxonMobil, Chevron și Devon Energy au fost tranzacționate în scădere.

Un raport de producție mai bun decât se aștepta a ajutat sentimentul. Acțiunile producătorilor de cipuri precum AMD și Nvidia au revenit în teritoriu pozitiv și au rămas acolo.

Raportul a arătat, de asemenea, că prețurile au scăzut, o evoluție pozitivă pe fondul unei inflații ridicate. Vineri, toți indicii majori au câștigat, înregistrând săptămâni bune și încheind cea mai bună lună a anului de până acum și încă ceva.

Dow a câștigat 6,7% în iulie, în timp ce S&P 500 a adăugat 9,1%. Nasdaq Composite a urcat cu 12,4%, investitorii precipitându-se pe acțiunile din sectorul tehnologic, care au fost cel mai mult lovite în timpul acestei piețe bear. Pentru fiecare indice, performanțele din iulie au fost cele mai bune din 2020 încoace.

Cursul valutar al zilei de 3 august 2022

Astăzi avem un nou curs valutar, și vom vedea după ora 13:00 ce se întâmplă cu moneda europeană și rubla rusească în contextul actualei situații economico-geo-politice.

Noul CURS BNR este cel publicat la cursul zilei de astăzi, după ora 13:00.

Curs valutar BNR pentru 6 iulie 2022
Curs valutar BNR pentru 3 august 2022: Euro
1 euro = Lei (Lei)

Un euro are cursul prezentat la valoarea de Lei, alături de o variație negativă de Lei.

Curs valutar BNR pentru 3 august 2022: Dolar
1 dolar = Lei (Lei)

Un dolar are cursul prezentat la valoarea de Lei, alături de o variație pozitivă de Lei.

Curs valutar BNR pentru 6 iulie 2022
Curs valutar BNR pentru 3 august 2022: Lira sterlină
1 liră = Lei (Lei)

O liră sterlină are cursul prezentat la valoarea de Lei, alături de variația negativă de Lei.

Rusia se confruntă cu o potențială criză economică masivă

Banca centrală din Rusia anunță că rubla rusă a coborât la minimul ultimelor două săptămâni, în schimburi volatile. Pe de altă parte, Rusia se confruntă cu „uitarea economică” pe termen lung din cauza sancțiunilor internaționale și a fugii întreprinderilor, au declarat mai mulți economiști.

Săptămâna trecută, Fondul Monetar Internațional a îmbunătățit cu 2,5 puncte procentuale estimarea privind produsul intern brut al Rusiei pentru 2022, ceea ce înseamnă că acum se estimează că economia se va contracta cu 6% în acest an. FMI a declarat că economia pare să reziste barajului de sancțiuni economice mai bine decât se aștepta.

Banca Centrală a Rusiei a surprins piețele la sfârșitul lunii iulie prin reducerea ratei dobânzii cheie la 8%, sub nivelul de dinainte de război, invocând răcirea inflației, o monedă puternică și riscul de recesiune.

Rubla și-a revenit după pierderile istorice suferite la începutul anului în urma invaziei din Ucraina, devenind una dintre cele mai bune performanțe pe piața valutară mondială în acest an, determinându-l pe președintele rus Vladimir Putin să declare că sancțiunile occidentale au eșuat.

Între timp, Rusia a continuat să exporte energie și alte produse de bază, mizând în același timp pe dependența Europei de livrările sale de gaze. Cu toate acestea, mulți economiști văd costuri de lungă durată pentru economia rusă ca urmare a ieșirii firmelor străine.

Aceste costuri vor afecta capacitatea de producție și capitalul și vor duce la un „exod al creierelor”, alături de pierderea piețelor sale de petrol și gaze pe termen lung și de diminuarea accesului la importuri critice de tehnologie și inputuri.

Curs valutar BNR pentru 3 august 2022: Rubla rusească
1 rublă = Lei (Lei)

O rublă are cursul prezentat la valoarea de Lei, alături de variația pozitivă de Lei.

Curs valutar BNR pentru 6 iulie 2022Indicele ROBOR stabilit de BNR pe 3 august 2022
Conform datelor oficiale publicate de BNR, Indicele ROBOR a crescut față de ziua anterioară, după cum urmează:

Indicele ROBOR la o lună: 7.07
Indicele ROBOR la trei luni: 8.00
Indicele ROBOR la șase luni: 8.13
Indicele ROBOR la douăsprezece luni: 8.23