Curs valutar
Economic

Curs valutar BNR pentru 20 iunie 2022. La cât ajunge astăzi moneda europeană?

La finalul săptămânii trecute euro a mai câștigat cel puțin 0.0029 unități în raport cu leul, pe fondul actualei crize și a ratei mari a inflației. Nici bursele internaționale nu au stat bine vineri, pe 17 iunie, fluctuațiile adăugând un nou grad de instabilitate pe piețele de tranzacționare. Astăzi vom afla noul curs valutar BNR pentru 20 iunie 2022, și după ora 13:00, vom afla la cât ajunge astăzi moneda europeană. Tot azi vom afla dacă ROBOR a mai crescut sau nu.

Piețele europene au închis în ușoară descreștere la sfârșitul unei săptămâni tumultoase

La finalul săptămânii trecute, Indicele pan-european Stoxx 600 a închis ședința în scădere cu 2,5%, pe fondul vânzării globale a acțiunilor. Regresul a venit în condițiile în care au existat creșteri agresive ale ratelor de dobândă adoptate de băncile centrale. Măsura a fost instaurată pentru a ține în frâu inflația în creștere care au alimentat temerile legate de o recesiune. Acțiunile de pe continent au scăzut cu peste 4% în această săptămână.

Rezerva Federală a SUA a majorat miercuri rata de referință a fondurilor cu 75 de puncte de bază. Este cea mai mare majorare din 1994. Se întâmpla în anul în care Banca Națională a Elveției a reușit să surprindă piețele cu prima majorare din 2007, iar Banca Angliei urma să aplice a cincea majorare consecutivă a ratei dobânzii.

Curs valutar al zilei de 20 iunie 2022. Astăzi avem un nou curs, și vom vedea după ora 13:00 ce se întâmplă cu moneda europeană și rubla rusească în contextul actualei situații economico-geo-politice.

Astăzi avem un nou curs, și vom vedea după ora 13:00 ce se întâmplă cu moneda europeană și rubla rusească în contextul actualei situații economico-geo-politice.

Noul CURS BNR este cel publicat la cursul zilei de astăzi, după ora 13:00.

Curs valutar BNR pentru 29 martie
Curs valutar BNR pentru 20 iunie 2022: Euro
1 euro = Lei (Lei)

Un euro are cursul prezentat la valoarea de Lei, alături de o variație negativă de Lei.

Curs valutar BNR pentru 20 iunie 2022: Dolar
1 dolar = Lei ( Lei)

Curs valutar BNR pentru 20 iunie 2022: Lira sterlină
1 liră = Lei (Lei)

O liră sterlină are cursul prezentat la valoarea de Lei, alături de variația pozitivă de Lei.

Rubla rusească și acțiunile rămân stabile în fața vânzărilor globale
Banca centrală din Rusia anunță că rubla rusească a scăzut ușor în tranzacțiile de vineri, în timp ce acțiunile au câștigat teren, protejate de vânzările globale generalizate din ultimele zile de controalele de capital ale Moscovei.

Rubla a pierdut 0,5% față de dolar, la 56,89, și a scăzut cu 0,3% pentru a se tranzacționa la 59,35 față de euro. Moneda se menține aproape de maximele multianuale datorită excedentului crescând al contului curent al Rusiei și a controalelor de capital, recent atenuate, pe care Moscova le-a introdus după impunerea sancțiunilor occidentale în încercarea de a opri deprecierea rublei.

Curs valutar BNR pentru 20 iunie 2022: Rubla rusească
1 rublă = Lei (Lei)

O rublă are cursul prezentat la valoarea de Lei, alături de variația pozitivă de Lei.

Curs valutar BNRIndicele ROBOR stabilit de BNR pe 20 iunie 2022
Conform datelor oficiale publicate de BNR, Indicele ROBOR a crescut față de ziua anterioară, după cum urmează:

. Indicele ROBOR la o lună: 5.59
. Indicele ROBOR la trei luni: 6.13
. Indicele ROBOR la șase luni: 6.27
. Indicele ROBOR la douăsprezece luni: 6.45