curs valutar
Economic

Curs valutar BNR pentru 16 august 2022. Ce se întâmplă astăzi cu moneda europeană?

 La cotația zilei de 15 august 2022, BNR anunța o scădere a valorii euro cu 0.0181 unități. Este o scădere semnificativă, asta însemnând o relativă stabilizare a monedei pe piața locală. De cealaltă parte bursele europene au închis cu o ușoară creștere, iar datele slabe din China reaprind temerile privind creșterea economică. Rămâne să vedem noul curs valutar BNR pentru 16 august 2022 și ce se întâmplă astăzi cu moneda europeană.

Rate de creștere pe bursele europene

Piețele europene au închis luni în creștere marginală, extinzând tendința pozitivă observată la închiderea ședinței de tranzacționare de săptămâna trecută. Indicele pan-european Stoxx 600 a încheiat ședința deasupra liniei plane după o zi de tranzacționare agitată. Alimentele și băuturile au crescut cu 0,9%, conducând câștigurile, în timp ce acțiunile din sectorul minier au scăzut cu 1,6%.

Telecom Italia a crescut cu 6% și a ajuns în topul indicelui de referință, în urma unor știri potrivit cărora partidul de extremă-dreapta din Italia, Frații Italiei, care conduce în sondaje, ar putea privatiza compania de telefonie. Grupul suedez Storskogen a închis la coada indicelui, în scădere cu aproape 10%, înainte de publicarea marți a rezultatelor sale pentru trimestrul al doilea.

Acțiunile au avut dificultăți în a se ridica luni, după ce datele slabe din China și Japonia au generat temeri legate de o încetinire economică mai amplă.

Acțiunile europene au închis în creștere vinerea trecută. Investitorii asimilau datele economice din regiune, inclusiv datele preliminare privind PIB-ul britanic pentru al doilea trimestru, datele privind inflația din iulie din Franța, Spania și Italia și producția industrială din zona euro pentru luna iunie.

Datele publicate de Marea Britanie au arătat că economia s-a contractat în al doilea trimestru al anului 2022, în condițiile în care criza costului vieții din țară a lovit în plin. Cifrele oficiale au arătat că produsul intern brut s-a contractat cu 0,1% de la un trimestru la altul în cele trei luni ale anului, mai puțin decât contracția de 0,3% așteptată de analiști.

De asemenea, în atenția investitorilor s-au aflat și datele privind inflația din SUA, publicate săptămâna trecută, mai reci decât se așteptau. Indicele prețurilor de consum a crescut cu 8,5% în iulie față de anul trecut, sub așteptări, în mare parte din cauza scăderii prețurilor la energie.

Curs valutar al zilei de 16 august 2022. Astăzi avem un nou curs, și vom vedea după ora 13:00 ce se întâmplă cu moneda europeană și rubla rusească în contextul actualei situații economico-geo-politice.

Noul CURS BNR este cel publicat la cursul zilei de astăzi, după ora 13:00.

Curs valutar BNR pentru 6 iulie 2022

Curs valutar BNR pentru 16 august 2022: Euro
1 euro = Lei ( Lei)

Un euro are cursul prezentat la valoarea de Lei, alături de o variație pozitivă de Lei.

Curs valutar BNR pentru 16 august 2022: Dolar
1 dolar = Lei ( Lei)

Un dolar are cursul prezentat la valoarea de Lei, alături de o variație pozitivă de Lei.

Curs valutar BNR pentru 6 iulie 2022

Curs valutar BNR pentru 16 august 2022: Lira sterlină
1 liră = Lei (Lei)

O liră sterlină are cursul prezentat la valoarea de Lei, alături de variația negativă de -Lei.

Rubla trece de 61 față de dolar, pe măsură ce începe conversia recipienților de depozit

Banca centrală din Rusia anunță că rubla a trecut luni de 61 de dolari pentru un dolar, pe măsură ce a început conversia certificatelor de depozit ale companiilor rusești în acțiuni locale și investitorii străini din țările prietene desemnate au putut reveni pe piața obligațiunilor.

La prima oră, rubla era cu 1,5% mai slabă față de dolar, la 61,49, părăsind intervalul îngust dintre 59,45 și 61,45, unde a petrecut nouă ședințe de tranzacționare la rând.

Volatilitatea rublei a scăzut recent, după oscilații nebănuite care au dus la atingerea unui minim record de 121,53 pentru un dolar la Bursa de la Moscova în martie. Apoi a avut o revenire la un maxim al ultimilor șapte ani de 50,01 în iunie.

Este de așteptat ca rubla să găsească sprijin din partea plăților de taxe de la sfârșitul lunii. De obicei determină companiile axate pe exporturi să convertească o parte din veniturile lor în valută.

Curs valutar BNR pentru 16 august 2022: Rubla rusească
1 rublă = Lei (-Lei)

O rublă are cursul prezentat la valoarea de Lei, alături de variația negativă de Lei.

Curs valutar BNR pentru 6 iulie 2022Indicele ROBOR stabilit de BNR pe 16 august 2022
Conform datelor oficiale publicate de BNR, Indicele ROBOR a crescut față de ziua anterioară, după cum urmează:

Indicele ROBOR la o lună: 7.17
Indicele ROBOR la trei luni: 8.11
Indicele ROBOR la șase luni: 8.23
Indicele ROBOR la douăsprezece luni: 8.34