Sport, Stiri, Ultima Ora

Cupa Mondială 2014 a început aseară, cu meciul Brazilia – Croaţia, scor 3 – 1

Ceremonia de deschidere a durat doar 25 de minute!

 cupa-2

Cupa Mondială de fotbal a debutat, joi, în Brazilia, cu ceremonia de deschidere, care s-a desfăşurat la Sao Paulo şi a a evocat diversitatea şi frumuseţea Braziliei şi a adus un omagiu naturii, oamenilor şi fotbalului. Spectacolul a durat aproximativ 25 de minute şi a fost urmat, de la ora 23.00, de meciul de deschidere, dintre Brazilia şi Croaţia.

cupa-3

Turneul final al Cupei Mondiale la fotbal a început odată cu fluierul de start al partidei Brazilia – Croaţia din Grupa A. Echipa naţională a Braziliei a învins, joi, pe Arena Corinthians din Sao Paulo, cu scorul de 3-1 (1-1), reprezentativa Croaţiei, în meciul de deschidere.

Meciul spectaculos a început cu un autogol, în minutul 11, punctat de Marcelo. Au marcat pentru Brazilia Neymar ’29, ’71 din penalti şi Oscar ’90+1.

Jucătorii croaţi au protestat vehement după decizia arbitrului japonez Yuichi Nishimura de a acorda penalti la un duel în careu între Lovren şi Fred. Croaţii au considerat că penaltiul a fost acordat mult prea uşor.

meci Brazilia

În minutul 83, croaţii au introdus mingea în poartă prin Perisici, dar arbitrul nu l-a validat, acordând fault în atac după un duel între Olici şi portarul Julio Cesar.

Brazilia: Julio Cesar – Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Luiz Gustavo, Oscar, Paulinho (Hernanes ’63) – Hulk (Bernard ’68), Fred, Neymar (Ramires ’88). Selecţioner: Luiz Felipe Scolari.

Croaţia: Pletikosa – Vrsaljko, Corluka, Lovren, Srna – Rakitici – Kovacici (Brozovici ’61), Modrici, Perisici – Jelavici (Rebici ’78), Olici. Selecţioner: Niko Kovaci.

Cartonaşe galbene: Neymar ’27, Luiz Gustavo ’88 / Corluka ’66, Lovren ’69.

Arbitri: Yuichi Nishimura (Japonia) – Toru Sagara (Japonia), Toshiyuki Nagi (Japonia) – Alireza Faghani (Iran).

La partida de pe Arena Corinthians din Sao Paulo au asistat 61.600 de spectatori.

Următorul meci din grupa A, Mexic – Camerun, va avea loc vineri, la Natal, de la ora 19.00.

Înainte de începerea meciului, jucătorii celor două echipe s-au adunat în cerc la mijlocul terenului, iar trei fetiţe au eliberat trei porumbei albi. Turneul final al Cupei Mondiale se va desfăşura în Brazilia în perioada 12 iunie – 13 iulie şi va cuprinde 64 de partide.

Componenţa grupelor turneului final este următoarea:

Grupa A: Brazilia, Croaţia, Mexic, Camerun;

Grupa B: Spania, Olanda, Chile, Australia;

Grupa C: Columbia, Grecia, Coasta de Fildeş, Japonia;

Grupa D: Uruguay, Costa Rica, Anglia, Italia;

Grupa E: Elveţia, Ecuador, Franţa, Honduras;

Grupa F: Argentina, Bosnia-Herţegovina, Iran, Nigeria;

Grupa G: Germania, Portugalia, Ghana, SUA;

Grupa H: Belgia, Algeria, Rusia, Coreea de Sud.