Actualitate

Cum vede Sorin Roșca Stănescu viitorul Laurei Codruța Kovesi

Fostul liberal Sorin Roșca Stănescu a dezvăluit care este planul Laurei Codruța Kovesi, șefa DNA.

laura-codruta-kovesi
“Este vorba de un fenomen si nu de un scenariu. Doamna Laura Codruta Kovesi este o personalitate aflata in pozitia de start. Care se pregateste pentru ca, in 2019, sa candideze, cu sanse reale, pentru cea mai inalta functie in stat. Cea prezidentiala. Si, din aceasta perspectiva, au loc diverse evolutii curioase pe scena noastra politica. Ca sa nu le denumesc perverse.
Din intreaga balbaiala din ultima vreme legata de un nou mandat la sefia DNA a Laurei Codruta Kovesi, ca i s-ar pregati acesteia un inlocuitor. Jurnalistii “sistemului” s-au balbait putin cam mult, iar acum, intr-un mod cu totul si cu totul atipic, evita sa sustina, pe fata, asa cum au facut in trecut, pozitia sefului DNA. Ca si cand ar raspunde unor comenzi. Unor comenzi care nu o mai vor pe Kovesi pentru inca un mandat in aceasta functie. Si din motive care nu au deloc de a face cu lupta impotriva coruptiei. Motivele sunt, de asta data, politice. Seful DNA urmeaza sa fie scos din teren pentru ca numai astfel ii poate fi barat drumul spre prezidentiale. Ipoteza este spectaculoasa. Cu atat mai mult cu cat se bazeaza, nu pe presupuneri, ci pe informatii. Si pe observatia atenta, nu numai a reactiei presei, ci si a prestatiilor extraprofesionale ale sefului DNA.
Intr-adevar, Laura Codruta Kovesi se comporta, de mai mult timp, ca si cand s-ar afla intr-o campanie politica. Cultiva, neobisnuit de mult, o anumita parte a presei, furnizeaza, discret, dar constant, informatii de natura sa ofileasca imaginea presedintelui Klaus Iohannis si amplifica, la maximum, popularitatea euro-atlantica de care se bucura. Se straduieste din rasputeri sa obtina un nou mandat de trei ani la sefia DNA. Situatie, in principiu, permisa de lege. Daca nu luam in calcul faptul ca, pe langa mandatul care tocmai se incheie, de trei ani, ea a mai condus, in mod indirect, DNA, prin cele doua mandate plus prelungirile de care a beneficiat in calitate de procuror general. Exact ceea ce nu a dorit legiuitorul. Exact ceea ce nu este in spiritul unui stat de drept. Si a unei justitii democratice care, in principiu, trebuie sa refuze, atat cultul personalitatii, cat si prezenta aceleiasi persoane, pentru o perioada extrem de lunga, in epicentrul Procuraturii.”, a spus Sorin Roșca Stănescu.

Acesta continuă dezvăluirile și spune: “Dar, atentie, Laura Codruta Kovesi se bucura de parteneri de nadejde. Carora le este, la randul ei, un partener de nadejde. In plan intern, in ciuda aparentei, cel mai important parteneriat il are cu Traian Basescu. Apoi, cu un alt personaj temut, generalul Florian Coldea, care conduce intreaga parte operativa SRI si care, la randul sau, nu numai ca a fost promovat in aceasta pozitie cheie de Traian Basescu, dar ii este, in continuare, fidel, in ciuda unor animozitati regizate. Este, de asemenea, sustinuta de inca extrem de puternicul Gabriel Oprea. Are un parteneriat cheie nu numai cu Livia Stanciu, presedinta Inaltei Curti, ci si cu succesoarea acesteia. Se afla, in mod cert, intr-un strans parteneriat, in mod nemijlocit, dar si in mod mijlocit, cu noul vicepresedinte CSM, Bogdan Gabor. Iar lista este, desigur, mult mai lunga.

Si, evident, beneficiaza de multiple parteneriate externe. Cu reprezentantii Uniunii Europene. Dar, mai ales, cu inalti reprezentanti de peste ocean. Atat de stranse incat multi s-au intrebat daca nu cumva lucreaza sub dublu drapel. Si daca da, atunci este de inteles de ce si din exterior exista forte redutabile care o imping spre presedintie. Dar se impiedica de domnul Klaus Iohannis. Acesta si-a construit intreaga strategie, nu numai de campanie, ci si de presedinte pe existenta a doua mandate. Este o strategie complexa, pentru zece ani. Pe care, in ciuda multiplelor ironii ale opozantilor sai, observ ca o urmeaza pas cu pas. Unde se loveste Klaus Iohannis cu capul de sticla, este exact zona serviciilor. A acelor componente ale serviciilor care o protejeaza si o imping in fata pe Laura Codruta Kovesi. Este insusi “sistemul”. Care, cu certitudine, daca nu va fi demontat in acest an, va inghiti Romania. Cu coruptie cu tot. Dar nici Klaus Iohannis nu pare, asa cum cred unii, un presedinte de mucava. Cred ca il cunosc suficient de bine pentru a sustine teza ca are energie si forta. Si ambitia de a nu parasi prematur terenul de lupta. Iar terenul sau de lupta este presedintia, pe parcursul a doua mandate, de cate cinci ani. In aceste conditii, presedintele si-ar pune singur funia la gat, legandu-si nodul si strangandu-l bine, daca ar face cel mai mic gest pentru a dubla, impotriva spiritului legii, mandatul de sef DNA al Laurei Codruta Kovesi.

De ce? Pentru ca in urmatorii trei ani doamna Laura Codruta Kovesi, bine sfatuita, va inchide triumfal cele mai importate dosare cercetate acum, va mari presiunea impotriva judecatorilor, iar, la sfarsit, va demonstra ca a pus capat marii coruptii. In 2019, ca prin minune, nu va mai exista decat coruptie mica. Bilantul DNA va fi carul ei triumfal, in varful caruia va defila spre Palatul Cotroceni. Si iute asa, prima femeia presedinte nu va fi Elena Udrea, astazi navetista prin beciul domnesc, ci o persoana la care lumea se astepta mai putin. Laura Codruta Kovesi”, a încheiat SRS.