ANM
Actualitate

Cum va fi vremea de Paști și 1 Mai. ANM nu are vești bune

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru luna aprilie. Vremea va fi neobișnuit de caldă în toată țara, în prima parte a lunii, însă de Paște vremea se anunță schimbătoare.

Prognoza meteo zilele următoare. ANM anunță cod galben de vânt până în această noapte

„Până mâine dimineață vorbim de o atenționare meteorologică de la ANM de Cod Galben ce vizează jumătatea vestică a țării, acolo unde intensificările vor avea viteze la rafală de peste 55-65km/h, iar de mâine dimineață de la ora 8:00 până marți seară la ora 22:00 aproape toată țara va fi sub incidența unei avertizări meteorologice de Cod Galben, iar până la ora 18:00 de Cod Portocaliu.

Aici vorbim de Codul Portocaliu pentru județe din partea de nord-vest a țării, dar și partea de sud-est, unde ne așteptăm la rafale de 80-85km/h, iar la munte pot depăși viteze de 120km/h.

Mâine, în regiunile intracarpatice, temperaturile vor scădea semnificativ, vor fi diferențe cu mai mult de 10°C nu vom mai atinge cel mult 14°C-15°C. Doar în partea de sud-est vom vorbi din nou de valori de aproape 26°C.

Însă de miercuri și în aceste zone temperaturile vor scădea, astfel încât în toată țara vom avea valori între 10°C până la cel mult 22°C-24°C și aceste ecart rămâne de interes până la finalul acestei săptămâni”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

Prognoza meteo 1 – 8 aprilie 2024

Temperaturile vor înregistra valori mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cu excepția regiunilor nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normă, în restul țării se va înregistra un deficit pluviometric, mai ales în sud-vestul teritoriului.

ANM

Prognoza meteo 8 – 15 aprilie 2024

Valorile medii ale temperaturii vor înregistra creșteri față de nivelurile obișnuite pentru acest interval, pe întreg teritoriul țării. Cantitățile de precipitații vor depăși nivelurile normale în toate regiunile, însă în special în zonele montane.


Prognoza meteo 15 – 22 aprilie 2024

Valorile medii ale temperaturii aerului vor fi puțin peste normele obișnuite pentru această perioadă, în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi în general puțin mai mari decât media obișnuită, în cea mai mare parte a teritoriului.

Prognoza meteo 22 – 29 aprilie 2024

Temperaturile medii vor fi puțin peste normele specifice acestei săptămâni pe întreg teritoriul României. Precipitațiile vor înregistra în general valori apropiate de normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo de 1 Mai și Paște

Conform declarațiilor șefei ANM, Elena Mateescu, minivacanța de 1 Mai care se va suprapune cu zilele libere de Paște va fi o oportunitate excelentă pentru odihnă. Totuși, Mateescu a avertizat că la începutul lunii mai vremea ar putea fi nefavorabilă.

„Statistic, perioada de la începutul lunii mai, este una destul de capricioasă. Ne așteptăm la o vreme schimbătoare, de regulă așa se întâmplă la începutul lunii mai. În special este vorba despre ploaie în zona litoralului. De asemenea, va fi mai rece ca în alte zone datorită influenței mării”, a declarat șefa ANM, la postul de televiziune Antena 3 CNN.

blank