Actualitate, Stiri, Ultima Ora

Cum speră Cristian Cioacă să iasă din închisoare.

Cristian Cioacă nu se resemnează cu ideea că va trebui să-şi petreacă următorii 15 ani în spatele gratiilor. Fostul poliţist a acceptat să lucreze ca pantofar în Penitenciarul Colibaşi, în speranţa că poate i se va micşora pedeapsa.

cioaca_38402500

Cristian Cioacă nu se dă bătut nici după ce instanţa l-a condamnat la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Fostul poliţist a acceptat propunerea de a lucra ca pantofar în incinta Pentitenciarului Colibaşi, acolo unde-şi execută pedeapsa cu închisoarea.

Produsele ce vor ieşi din mâna lui Cioacă vor fi exportate şi vor ajunge la o firmă din Italia, potrivit Antena 3.

“După ce a executat cel puţin două treimi din pedeapsa închisorii ori a închisorii stricte sau trei pătrimi din pedeapsa detenţiunii severe, condamnatul care este stăruitor în munca, disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, ţinandu-se seama de durată din pedeapsa care mai rămâne de executat, de vârsta, starea sănătăţii, forma de vinovăţie şi de antecedentele sale penale, poate fi liberat condiţionat înainte de executarea în intregime a pedepsei”, se arată în articolul 71 “Liberarea conditionata a condamnatului la pedeapsa inchisorii, a inchisorii stricte si a detentiunii severe”.

Cristian Cioacă a fost condamnat în luna iunie a acestui an la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.