Jurnaliştii au dezvăluit dieta cancelarului german

  Merkel

O dietă strictă bazată pe fructe şi legume a ajutat-o pe Angela Merkel să slăbească zece kilograme în ultimele patru luni care au urmat accidentului de schi din perioada sărbătorilor de iarnă, dezvăluie cotidianul Bild. Informaţia a fost preluată de mass-media germane, care au însoţit-o cu imagini de tipul ‘înainte şi după’ dietă, ce dovedesc că şefa guvernului a urmat cu stricteţe sfaturile medicilor.

Prima regulă pe care a trebuit să o respecte a fost să nu se atingă de prăjiturile aflate pe masa tuturor întâlnirilor politice de la Berlin şi să le înlocuiască cu fructe. De asemenea, rulourile cu carne tocată şi brânzeturile, alte delicatese servite la reuniunile conducerii Uniunii Creştin-Democrate (CDU), au fost eliminate şi în locul lor au apărut batoane cu morcovi şi praz condimentate cu piper.

‘Este foarte disciplinată’, explică surse din anturajul cancelarului, care precizează că Angela Merkel a cerut responsabililor partidului ca produsele de panificaţie să fie ţinute departe de ea în timpul dejunurilor.

În schimb, dietele par să nu fi avut succes în cazul şefului cancelariei de la Berlin, Peter Altamaier, care cântăreşte 140 de kilograme şi acum şi-a pus speranţele în bicicletă. Însă el abordează cu umor situaţia şi afirmă că el şi corpul lui au ajuns la un ‘armistiţiu’.