Life, Stiri

Cum slăbeşti în funcţie de zodie!

Adaptează-ţi dieta în funcţie de preferiţele semnului tău zodiacal

slab gras

Pentru că zodia ta înseamnă, de fapt, temperamentul tău, comportamentul, trăsăturile psihice şi potretul tău emoţional, a ţine cont de ea înseamnă a-ţi uşura existenţa.

Există multe domenii unde ai putea să te ajuţi de specificul zodiei tale, despre unul dintre ele vom vorbi azi – modalităţi de slăbit.

Dieta în funcţie de zodia ta este o modalitate eficace de a scăpa de kilogramele în plus, aşadar slăbeşte în funcţie de semnul astral sub care te-ai născut:

Berbec

Acest semn astral, ca toate semnele de foc, este dinamic, metabolismul însuşi ajutându-l să se menţină în formă. De aceea, un Berbec nu se luptă niciodată cu prea multe kilograme. Mai mult în anotimpul răcoros trebuie să eviţi sosurile, mâncărurile bogate în grăsimi, optând pentru cereale, vegetale, peşte.

Taur

De obicei, Taurii sunt mari gurmanzi, iubesc mâncarea diversă şi poftesc la tot felul de alimente. Tocmai de aceea este necesar să se autocontroleze, să practice mult sport, să înveţe reţete pe bază de salate, carne albă, supe, legume precum mărar, leuştean, pătrunjel.

Gemeni

Pentru Gemeni provocarea cea mai mare este a renunţa la mâncărurile tip fast-food şi la produsele de patiserie care îl îngraşă. Dacă te-ai născut sub acest semn zodiacal, crează-ţi o dietă pe bază de legume, seminţe, nuci, iaurturi…

Rac

Racii sunt mari bucătari, dar şi mari degustători – gustă din orice, poftesc la orice şi tentaţia e cu atât mai mare când gătesc ei.

Apoi, starea lor emoţională schimbătoare nu îi ajută deloc când vine vorba de kilogramele în plus. Ca să scape de ele, trebuie să opteze pentru o dietă pe bază de legume la aburi de preferat, fructe care nu fermentează, linte.

Leu

Nativul din Leu se îngraşă atunci când mănâncă specialităţi variate aşa cum îi place cel mai mult. Nu trebuie să renunţi la plăcerile tale culinare dacă eşti Leu, dar trebuie să faci alegerile cele mai potrivite şi mai sărace în calorii.

De exemplu, în loc de lasagna te poţi bucura de preparate asiatice care nu te vor îngrăşa. Peştele este iarăşi o opţiune pentru tine.

Fecioară

Foarte atentă cu ceea ce mănâncă şi preocupată constant de cum arată, Fecioara nu întâmpină situaţii delicate privind kilogramele în plus, dar atunci când i se întâmplă, fie mănâncă dezechilibrat, fie pierde puţin limita în ceea ce priveşte cantitatea.

Aşadar, nativul din Fecioară trebuie să aibă grijă nu neapărat ce mănâncă, ci cât mănâncă. Nu îţi sunt recomandate dietele bazate pe un singur aliment, salatele, carnea albă, supele fiind cele mai bune opţiuni. Evită dulciurile şi fă din sport un stil de viaţă.

Balanţă

Deloc întâmplător, când o Balanţă se îngraşă ea va slăbi numai şi numai dacă îşi recâştigă ecgilibrul – nu îţi sunt recomandate dietele bazate pe un singur aliment, salatele, carnea albă, supele fiind cele mai bune opţiuni.

Scorpion

Un nativ al acestei zodii slăbeşte foarte greu, în general. Trebuie să optezi pentru alimente precum ceaiul verde sau uleiul de in. În plus, trebuie să practici sport şi să mănânci porţii mici, dar dese.

Săgetător

Când un Săgetător vrea să slăbească, el nu trebuie decât să aloce foarte mult timp sportului, ceea ce nu e foarte complicat pentru că Săgetătorii sunt, din fire, persoane active, dinamice.

Capricorn

Dacă eşti Capricorn şi vrei să slăbeşti alege o dietă pe bază de fructe şi legume, completând-o cu un program de exerciţii fizice intense.

Poţi încerca yoga în faza de menţinere şi ceva mai dinamic precum Tae Bo într-o primă fază, când vrei să te tonifici.

Vărsător

Vărsătorii sunt gurmanzi renumiţi, de aceea ei trebuie să renunţe la cantităţile mari de mâncare în primul rând, apoi să îşi intensifice orele de exerciţii fizice. Li s-ar potrivi alergatul, înotul sau spinning.

Din perspectiva calitativă a alimentelor, sunt recomandate nuci, seminţe, iaurturi, multe legume.

Peşti

Problema principală a celor născuţi sub semnul zodical Peşti se învârte în jurul dulciurilor pe care le devorează cu poftă. Peştii mănâncă mult pe fond emoţional, de aceea le este recomandat un autocontrol puternic în momentele mai puţin fericite. În ceea ce priveşte sportul, le-ar face bine dansul sau baletul.