Actualitate, Featured

Cum se simte Mihai Șora după operație. Când va fi externat filosoful

Mihai Șora a suferit miercuri, 27 iunie, o intervenție chirurgicală din cauza unor probleme la colecist. Starea filosofului, în vârstă de 101 de ani, este momentan stabilă, cadrele medicale anunțând că acesta se simte bine, în urma operației și că recuperarea se va face în limite normale, având în vedere vârsta înaintată a acestuia.

Medicul Silviu Negoiţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, a declarat, pentru news.ro, că operația filosofului Mihai Șora a decurs bine și că externarea va avea loc în câteva zile, în funcție de recuperarea post-operatorie a filosofului, care până în momentul de față pare să decurgă bine. „Domnul Şora este bine, se reface în limitele vârstei de 101 ani, este conştient, vorbeşte, nu au apărut complicaţii. Ne propunem ca mâine (sâmbătă n.r) să-l transferăm pe secţie, pentru 3-4 zile, şi când va dori şi în funcţie de cum se va simţi, aici va avea un cuvânt de spus şi soţia, să meargă acasă”, a explicat cadrul medical, cu privire la externarea scriitorului.

Soția lui Mihai Șora, Luiza Palanciuc Şora, a fost de asemenea contactată în legătură cu starea de sănătate a soțului ei, și le-a confirmat jurnaliștilor faptul că medicii au realizat un miracol, iar intervenția chirurgicală a fost un real succes. „Doctorii au făcut un adevărat miracol şi le suntem profund recunoscători. Acum l-au dezintubat. Aşteptăm să se trezească. În momentul de faţă este încă la terapie intensivă”, a asigurat soția filosofului.

Mihai Șora a participat recent la protestele din ultima perioadă, organizate în Piața Victoriei din Capitală, fiind alături de mulțimea de oameni care a scandat împotriva modificărilor aduse Codului Penal, de către actualul Guvern.


loading...